Borch mener Frp feiger ut. - Tull, svarer Dale.

Frp og Sp i knallhard ulvekrangel

Sandra Borch hevder Frp mister tillit i ulvesaken: – Jeg hadde aldri trodd at Frp skulle feige ut, sier hun. Jon Georg Dale (Frp) mener Sp driver et spill som gir økt politisk forakt.

FRP-SVIKT: Sandra Borch (Sp) beskylder Fremskrittspartiet for å svikte befolkningen i ulveområdene. Hun får kraftig svar på tiltale fra Jon Georg Dale. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet
FRP-SVIKT: Sandra Borch (Sp) beskylder Fremskrittspartiet for å svikte befolkningen i ulveområdene. Hun får kraftig svar på tiltale fra Jon Georg Dale. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sandra Borch frykter at manglende støtte fra Frp vil hindre skyting av 10–12 ulver i revirene i Mangen og Rømskog i Akershus.

– Jeg er blitt spurt direkte fra Frp om å trekke forslaget. Det er bare til å le av, og er selvsagt helt uaktuelt. Jeg hadde aldri trodd at Frp skulle feige ut. Hvis Frp stemmer mot oss, vil de miste all tillit i rovdyrpolitikken, sier Sandra Borch, rovdyrpolitisk talsperson for Senterpartiet.

Frp: – Bare tull fra Sp

Jon Georg Dale (Frp) som i likhet med Borch sitter i energi- og miljøkomitéen, forklarer hvorfor Frp har bedt Sp om å droppe forslaget sitt.

– Grunnen til oppfordringen er at Frp er opptatt av resultater, ikke spill. Det Senterpartiet driver med nå er bare tull, og er ikke troverdig for fem flate øre. Alle vet at det ikke hjelper om Stortinget vedtar noe som ikke står seg i rettssalen, sier Jon Georg Dale.

Sp: – Gjemmer seg bak dommen

I en fersk dom fra Borgarting lagmannsrett heter det at Miljødepartementets vedtak fra desember 2017 om lisensfelling av ulv var ugyldige. Opprinnelig ble det gitt tillatelse til å felle 50 ulver, men Miljødepartementet reduserte antallet til 42. Av dem ble 28 felt. WWF gikk til sak fordi organisasjonen mente ulvejakta truet bestandens overlevelse, tapte i tingretten, men vant delvis fram i lagmannsretten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer