Frp og SV enige: «Løskrutt» fra Ap i innvandringspolitikken

Både SV og Frp beskylder Ap for å være tøff i kjeften uten å komme med konkrete løsninger. - Både SV og Frp er for meg uinteressante, svarer Aps innvandringstopp.

OMSTRIDT: Innvandringspolitisk talsperson Masud Gharahkhani (AP).

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
OMSTRIDT: Innvandringspolitisk talsperson Masud Gharahkhani (AP). Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Frps Jon Helgheim har kritisert Ap for å komme med løskrutt i innvandringspolitikken, etter flere avisutspill fra innvandringspolitisk talsperson Masud Gharahkhani de siste ukene.

I politisk kvarter tirsdag morgen beskyldte han Ap for å drive politisk spill - og skryte på seg innstramminger som ikke er innstramminger.

- Dette er nok bare tomt prat fra Ap, for de avviser jo ethvert forslag til å gjøre noe. Forslagene de fremmet forrige uke var også bare tomme ord. Ikke ett av forslagene handlet om innstramminger i innvandringspolitikken, de ønsker bare å prate om det, fordi de nå skal skape et inntrykk av at de nå skal ha en streng linje, sa Helgheim i en opprivende debatt mot Gharahkhani på NRK tirsdag morgen.

Nå får han overraskende støtte fra SV, som også lar seg irritere over mangelen på konkrete løsninger fra Ap.

- Mitt inntrykk er at de kjører fram dette som et kappløp om å være strengest, uten den politiske eller faglige ballasten som trengs for å komme opp med konkrete løsninger. Hvis Ap mener man skal stramme ytterligere, får de legge konkrete forslag på bordet i stedet for å bare konkurrere med Frp om å være tøffest i kjeften, sier SVs Kari Elisabeth Kaski.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer