Frp øker kraftig på ny måling

Den høyeste oppslutningen på over to år.

KAN SMILE: Frp-leder Siv Jensen.
Foto. NINA HANSEN / DAGBLADET
KAN SMILE: Frp-leder Siv Jensen. Foto. NINA HANSEN / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet (Frp) øker med 4,3 prosentpoeng på novembermålingen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). Partiet får en oppslutning på 15,3 prosent - den høyeste oppslutningen for partiet siden september 2013.

Parlamentarisk leder i Frp, Harald Tom Nesvik, mener framgangen ikke bare skyldes debatten om migrasjon, men legger ikke skjul på at den har betydning.

- Folket ser behov for de løsningene som vi har pekt på i 30 år. Det vi har vært alene om å stå for og som andre har advart mot, er nå blitt en nødvendighet, sier han til ANB.

Valgforsker Bernt Aardal sier at begynnelsen av flyktningdebatten ikke var god for Frp, men at bildet nå har snudd og er erstattet med viktigheten av å begrense tilstrømmingen.

- Det er ingen overraskelse at det gir framgang for partiet, sier Aardal.

Også Høyre får framgang på målingen. Med 24,7 prosent (+2,0 prosentpoeng) noterer partiet seg for sin beste måling siden oktober i fjor. Arbeiderpartiet faller 3,1 prosentpoeng, til 33,1 prosent, noe som er den dårligste Ap-målingen siden desember 2013.

Kristelig Folkeparti og Venstre faller begge og får 4,2 prosent. SV har en framgang på 0,6 prosentpoeng, men er fortsatt under sperregrensen med 3,6 prosent.

Miljøpartiet De Grønne får 4,5 prosent, Senterpartiet får 6,7 prosent, mens Rødt får 1,5 prosent.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

(NTB)