Frp ønsker politireformen velkommen

Dette har vi jobbet for i tre år, sier Per Sandberg.

GJENNOMSLAG: Frp-nestleder Per Sandberg håper på gjennomslag for å redusere antall politidistrikt fra 27 til seks. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
GJENNOMSLAG: Frp-nestleder Per Sandberg håper på gjennomslag for å redusere antall politidistrikt fra 27 til seks. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiets justispolitiske talsmann, Per Sandberg, sier at forslaget om å redusere antall politidistrikter er helt i tråd med Frp's tiltak for å effektivisere politietaten.

Svekket siden 2001 - Helt fra vi i Frp startet arbeidet med dette for tre år siden, har jeg kalt det nærpolitireformen.

Det er viktig å ta nye grep fordi politidekningen har gått ned og politikraften er svekket siden den forrige reformen ble iverksatt i 2001, sier Per Sandberg.

27 blir seks? Utvalget, som på oppdrag av justisminister Grete Faremo har analysert og gransket organiseringen av politiet, kommer etter det Dagbladet erfarer til å foreslå drastiske endringer for norsk politi.

Kontreadmiral Arne Røksund leder utvalget, som for øvrig består av politidirektør Odd Reidar Humlegård og PST-sjef Bendicte Bjørnland, samt Frede Hermansen, Ellen Seip, Svein Ragnar Kristensen, Anne Lise Fimreite og Monica Hansen Nylund.

Et av forslagene som vurderes er å redusere antall politidistrikt fra 27 til seks.

- Godt utgangspunkt - Jeg håper og tror at utvalget lander på å anbefale seks politidistrikt og at det blir utgangspunket for den nye regjeringen etter valget i september. Det er all mulig grunn til å ønske det velkommen. I Frp synes vi det er et meget godt utgangspunkt for å bygge et slagkraftig nærpoliti, sier Per Sandberg.

Frp-nestlederen legger imidlertid til:
- Samtidig vil jeg beklage at reformen ikke kom i fjor, slik at vi kunne behandlet den sammen med beredskap- og sikkerhetsmeldingen. Å styrke nærpolitiet er nemlig det aller viktigste beredskapstiltaket vi kan gjøre, sier Per Sandberg.

Legge ned Hvis Fremskrittspartiet kommer i regjering, lover Sandberg å jobbe for å styrke spesialenhetene.

- Dessuten skal vi legge ned politidirektoratet, sier han.