- Frp oppfordrer til angiveri

Medlemmene skal varsle om illojalitet.

NYE RETNINGSLINJER: Fra Siv Jensen og Frp-ledelsen. Foto: Berit Roald/SCANPIX
NYE RETNINGSLINJER: Fra Siv Jensen og Frp-ledelsen. Foto: Berit Roald/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

—?Dette kunne jo vært skrevet i en rekke ettpartistater i sin tid, sier Frank Aarebrot til Dagbladet.Valgforskeren synes retorikken i Frps tiende «valgbud» minner om en oppfordring fra en gammel kommuniststat, når tillits- og folkevalgte bes om å huske at «lojaliteten til partiet er viktigere enn enkeltpersoner».

StjerneeksempelPartiets ti bud for årets valgkamp har fokus på at kandidatene alltid må representere partiet positivt, alltid må beklage feil, og må gjøre det de kan for å styrke partiet.

I det siste punktet, ber ledelsen i Fremskrittspartiet medlemmene om å følge med på hverandre, og varsle dersom noen gjør noe galt.«Du vil vel ikke at noen skal skade partiet? Dersom du kjenner til at noen har gjort noe som kan være til skade for partiet, er det din plikt og melde fra» står det i lista som ble sendt ut til medlemmer i partimagasinet Fremskritt før jul, og ble trykket igjen i januarnummeret.—?Følger du disse ti budene vil du være stjerneeksemplet på hvordan du som folke- og tillitsvalgt i kommunen og for FrP skal opptre. Velgerne vil strømme til deg, står det i meldingen fra generalsekretær Geir Mo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer