Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp-oppvask likevel etter innlegg om raseblanding og muslimske erobringsplaner

Fylkesleder: - Dette finner du ikke i Frp's program. Saken vil bli håndtert over jul.

FÅR ETTERSPILL: Innlegget til Inger Lexow (Frp) skal tas opp partiets bystyregruppe i Tønsberg etter jul. Foto: Skjermdump fra Tønsbergs Blad
FÅR ETTERSPILL: Innlegget til Inger Lexow (Frp) skal tas opp partiets bystyregruppe i Tønsberg etter jul. Foto: Skjermdump fra Tønsbergs Blad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det omdiskuterte avisinnlegget om raseblanding og muslimsk overtakelse av Vesten fra Frp-representant Inger Lexov (77) får likevel et etterspill i Fremskittspartiets bystyregruppe i Tønsberg.

I etterkant av debatt og vedtak i bystyret, der Fremskrittspartiet sto aleine om å si nei til statlige myndigheters anmodning til Tønsberg kommune om å ta imot 80 flyktninger neste år, underbygger Lexow sine resonnementer med en video fra det høyreekstreme nettstedet Gates of Vienna.

- Vi forholder oss til Frp sitt program og innvandringspolitikken regjeringen fører, kommenterte først varaordfører, lokalpolitisk innvandringstalsmann for Fremskrittspartiet og leder av Frp's bystyregruppe, Bent Moldvær.

Og henviste til Lexow selv å vurdere om innlegget går utover Frp's og regjeringens politikk.

Lexov selv har ikke villet kommentere innlegget overfor Dagbladet eller Tønsbergs Blad, der innlegget ble publisert for to dager siden.

- Ikke akseptabelt for Frp

Nå er fylkesleder Frode Gaasland Hestnes i Vestfold Frp tydelig på at Lexows uttalelser ikke er akseptable for Fremskrittspartiet.

- Dette finner du ikke ikke i Frp's handlingsprogram eller prinsipprogram, og det er heller ikke holdninger du finner i vår bystyregruppe. Saken vil bli håndtert videre av bystyregruppa over jul, sier fylkesleder Gaasland Hestnes til Dagbladet.

FYLKESLEDER TAR AVSTAND: Bystyrerepresentant Inger Lexow. Foto: Frp
FYLKESLEDER TAR AVSTAND: Bystyrerepresentant Inger Lexow. Foto: Frp Vis mer

Han støtter Høyre-ordfører Petter Bergs beskrivelse av Lexow som en enslig svale.

- Innholdet og det som framstilles i avisinnlegget er ikke noe vi står inne for, og vi tar sterk avstand fra det som formidles, sier Frode Gaasland Hestnes til Dagbladet.

Med kildebruk sikter han til det høyreradikale nettstedet Gates of Vienna, som Anders Behring Breivik har vist betydelig interesse for.

Høyre og Fremskittspartiet har en samarbeidsavtale om flertall og ordfører/varaordfører i Tønsberg bystyre..

Ordfører Petter Berg (H) tok i Dagbladet i går avstand fra «konspirasjonsteoriene og karakteristikkene» til sin støttespiller i bystyret.

- Hun refererer her til rene rasistiske miljøer som man må holde på lang avstand, sa ordføreren.

- Breivik-referanser

Han utdypet sine synspunkter i et innlegg i Tønsbergs Blad seinere i går:

«Referansene som Lexow henviser til i innlegget, gjør meg svært urolig. Dette er høyreradikale og til dels rasistiske nettsteder som Gates of Vienna. De forbindes med Fjordman og terroristen, Anders Behring Breivik. Hun kommer med farlige konspirasjonsteorier som det er viktig å ta sterk avstand fra, både på vegne av meg selv og det massive flertall av Tønsbergs politikere», skriver ordfører Petter Berg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!