121 KILOMETER I TIMEN: Ordfører i Ullensaker, Harald Espelund, kjørte 40 kilometer over fartsgrensa og mistet førerkortet for fem måneder. Foto: Frp.no
121 KILOMETER I TIMEN: Ordfører i Ullensaker, Harald Espelund, kjørte 40 kilometer over fartsgrensa og mistet førerkortet for fem måneder. Foto: Frp.noVis mer

Frp-ordfører råkjørte og mistet førerkortet

Mente den sivile politibilen kjørte for sakte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ullensaker-ordfører Harald Espelund (Frp) syntes den sivile politibilen kjørte litt sakte og kjørte forbi, 40 kilometer over fartsgrensen.

Nå går han til valg uten førerkort.

 - Jeg ville fort hjem etter å ha vært på gården min i Stryn. Det var fin vei, og jeg skulle kjøre forbi fire biler i et forbikjøringsfelt, fordi farten var litt lav, sier Harald Espelund (62), bonde og ordfører i Ullensaker kommune, til Romerikes Blad.

Det ordføreren ikke visste, var at den ene bilen var en sivil politibil. Patruljen la seg etter Espelands bil og målte farten til 121 kilometer i timen i 80-sonen.

Dermed ble ordføreren fratatt førerkortet for fem måneder og fikk en bot på 10.000 kroner. Denne godtok han på stedet.

Ifølge ordføreren selv pleier han ikke å råkjøre.

- Jeg har for vane å følge lover og regler, og fartsgrensene følger jeg i 99 prosent av tilfellene jeg kjører, sier han til Romerikes Blad.

Vil ha førerkortet tilbake Fartsovertredelsen skjedde på E6 sør for Hamar 30. april i år. Espelund har nå søkt Hedmark politidistrikt om å få førerkortet tilbake, omtrent én måned før beslagstiden utløper.

Begrunnelsen skal være at han trenger å kjøre bil i forbindelse med arbeidet på gården sin.

Politiet opplyser til Romerikes Blad at det ikke er uvanlig at folk søker om å få førerkortet sitt tilbake før tiden, men at det er uvanlig at de får medhold. (©NTB)