- KOMMENTER ANONYMT:   Frps ordførerkandidat i Horten kommune og varaordfører Freddy Martinsen, har bedt Frp-representanten og kommunestyrepolitikeren Roald Bentzen, som skrev at Ap-politiker Hadia Tajik hadde en «'mission' fra Allah om å muslimisere Norge», om å kommentere under et pseudonym eller anonymt på nettet. Her et bilde av Martinsen fra sommeren 2012, da han var vikariarende ordfører. Foto: Jesper Nordahl Finsveen / Gjengangeren
- KOMMENTER ANONYMT: Frps ordførerkandidat i Horten kommune og varaordfører Freddy Martinsen, har bedt Frp-representanten og kommunestyrepolitikeren Roald Bentzen, som skrev at Ap-politiker Hadia Tajik hadde en «'mission' fra Allah om å muslimisere Norge», om å kommentere under et pseudonym eller anonymt på nettet. Her et bilde av Martinsen fra sommeren 2012, da han var vikariarende ordfører. Foto: Jesper Nordahl Finsveen / GjengangerenVis mer

Frp-ordførerkandidat ba lokalpolitiker som netthetset Hadia om å kommentere anonymt

Skrev at Hadia Tajik hadde «en 'mission' fra Allah om å muslimisere Norge».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Frp-representanten Roald Bentzen i kommunestyret i Horten i Vestfold, som lørdag for to uker siden skrev at Ap-politiker Hadia Tajik hadde en «'mission' fra Allah om å muslimisere Norge», har fått beskjed av lokallagets ordførerkandidat om å kommentere anonymt på internett.

Det skriver lokalavisa Gjengangeren.

- Han har blitt fortalt at han bør tenke seg om, for når han skriver sine kommentarer under fullt navn, så vil han jo bli assosiert med Frp. Vi har foreslått at han kanskje bør skaffe seg et kallenavn, sier ordførerkandidaten Freddy Martinsen til avisa.

Martinsen er også Horten kommunes varaordfører, og overfor Dagbladet bekrefter Martinsen at han har bedt Bentzen om å kommentere anonymt på nettet.

- Men det er ikke på bakgrunn av denne saken. Jeg foreslo det til ham for et par år siden etter at jeg hadde hørt at han var mye ute og kommenterte, sier Martinsen til Dagbladet.

- Sjikanerende Det var i kommentarfeltet under en Facebook-post, at Bentzen, med Facebook-siden til Fremskrittpartiets seniororganisasjon i Vestfold (FpS), skrev at Hadia Tajik «... har en 'mission' fra Allah om å muslimisere Norge, og det kan hun ikke gjøre i Pakistan! Alle som kommer har samme oppgave, store og små, med og uten våpen».

Til Tønsbergs Blad karakteriserte stortingsrepresentant for Vestfold Frp Morten Stordalen ytringen som sjikanerende. Det var de som først omtalte kommentaren.

«Dustesider» Ordførerkandidat Martinsen i Frp i Horten, forteller til Dagbladet at han ikke ser noen betenkeligheter ved at en av partiets folkevalgte blir anbefalt å ytre seg offentlig under et pseudonym.

- Jeg ser mange gjør det. Man må kunne skille mellom sin offisielle og private rolle. Kommentarene man slenger ut på disse «dustesidene» som jeg kaller dem, er ikke gjennomtenkt politikk det er kommentarer i nuet. Disse uttalelsene vil uansett assosieres med partiet, og det var på bakgrunn av dette at jeg foreslo overfor vedkommende at han skulle kommentere anonymt, utdyper varaordføreren.

Vil ikke se Hadia-kommentaren Martinsen ønsker ikke å karakterisere Bentzens kommentar om Hadia Tajik, og sier han ikke fikk med seg kommentaren fordi han var på ferie.

- Jeg kjenner ikke til kommentaren, jeg vil ikke gjøre meg kjent med den og jeg vil ikke ta den opp med vedkommende. Denne saken er overlatt til ledelsen i fylkeslaget, sier Martinsen, og henviser videre til Frode G. Hestnes, leder av Vestfold Frp.

Glad for beklagelse - Ytringen framstiller ikke hva vi i Frp mener, og FpS har beklaget til Tajik. Jeg er glad for at den beklagelsen ble gitt, og at vedkommende som skrev kommentaren har trukket seg som administrator fra Facebook-sida. Vi er fornøyd med at vedkommende trakk seg, sier Hestnes til Dagbladet.

På spørsmål om hva han som Frp-leder i Vestfold tenker om at en av partiets ordførerkandidater råder en av partiets kommunestyremedlemmer til å kommentere anonymt på nettet, svarer han at det som er blitt sagt mellom de to, får være mellom dem.

- Men generelt kan jeg si at jeg mener at man må stå for de meningene man ytrer med navn, sier Hestnes.

Har tidligere fått kritikk I 2012 var Bentzen også gjenstand for kritisk medieomtale etter en annen nett-kommentar. Under en artikkel som handlet om overfall på narkomane i Bergen publisert på Nettavisen.no, skrev Bentzen med fullt navn og bilde: «Det er jo et renovasjonsarbeid de gjør. De burde vært lønnet!»

Daværende leder av Vestfold Frp Tom Holthe, sa da til Gjengangeren at hvis Bentzen fortsatte å komme med slike kommentarer, ville det få konsekvenser. På spørsmål til nåværende Vestfold Frp-leder Hestnes om hva de er, svarer han:

- Fylkesstyret har behandlet saken, og vi er fornøyd med at vedkommende har trukket seg som administrator for Facebook-sida til FpS, og dermed som representant for partiet i sosiale medier.

Roald Bentzen står ikke oppført på Frps valgliste til høsten. Han ønsker selv ikke å kommentere saken overfor Dagbladet.