Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp-ordførerkandidat stygt skadet i Segway-løp

- Jeg la igjen vettet på startstreken, sier Arendal-politiker Anders Kylland.

FØR ULYKKEN: Frp´s ordførerkandidat i Arendal ga alt i Segway-konkurransen med de andre ordførerkandidatene i går. Like før mål i finalen falt han og slo albuen ut av ledd. Foto: Karl Johan Emanuelsen / Agderposten
FØR ULYKKEN: Frp´s ordførerkandidat i Arendal ga alt i Segway-konkurransen med de andre ordførerkandidatene i går. Like før mål i finalen falt han og slo albuen ut av ledd. Foto: Karl Johan Emanuelsen / Agderposten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fremskrittspartiet fikk gjennom valgløftet om at Segway eller såkalte ståhjulinger skulle bli tillatt på norsk jord da de kom inn i regjering for to år siden.

Derfor kunne Arendal Frp og deres ordførerkandidat Anders Kylland i går arrangere et Segway-løp mellom alle ordførerkandidatene i byen. Foran rådhuset ble det laget en 20 meter lang kjegleløype de håpefulle ordførerkandidatene skulle mestre med segwayen, skriver Agderposten.

Armen hang og slang Bortsett fra da Høyre-kandidat Geir Fredrik Sissener ifølge avisa trådde feil og fikk kjøretøyet i leggen i de innledende rundene, gikk partimesterskapet skadefritt for seg. Helt til finalen.

- Segway er trolig ikke egnet til slike konkurranser, i alle fall ikke for folk uten trening. Men i alle fall, vi skulle kjøre slalom i 20 meter. Da jeg nærmet meg mål ønsket jeg å gi litt ekstra gass. Da ramla jeg og slo albuen ut av ledd, sier Kylland til Dagbladet.

Agderposten skriver, og Kylland bekrefter, at han hoppet opp igjen og spurte om han vant. Det gjorde han, men så ble det plutselig mer alvorlig.

- Armen min hang og slang. Jeg fikk smertestillende og ble sendt rett til akutten. Det var på ingen måter noe behagelig. Jeg skulle jo vinne dette og konkurranseinstinktet er det ikke noe galt med, men jeg la nok igjen vettet mitt på startstreken, sier Kylland til Dagbladet.

Venstre Nå har han fått på seg støttegips, noe han må gå med gjennom resten av valgkampen. Men han avlyser ikke kampen for det.

DAGEN DERPÅ OG LIKE BLID: - Formen er fin, men det gjør jo vondt, sier Anders Kylland til Dagbladet dagen etter ulykken. Gipsen på venstrearmen må han gå med i ti dager. Foto: Eivind Andre Kylland
DAGEN DERPÅ OG LIKE BLID: - Formen er fin, men det gjør jo vondt, sier Anders Kylland til Dagbladet dagen etter ulykken. Gipsen på venstrearmen må han gå med i ti dager. Foto: Eivind Andre Kylland Vis mer

- Det var venstrearmen, så jeg kan fremdeles slå hardt fra meg i valgkampen, sier Frp-politikeren, som sier han kommer til å delta i to debatter i morgen.

Tross ulykken angrer han ikke på Segway-tillatelsen partiet hans fikk gjennomført.

- Denne ulykken har ingenting med Segway å gjøre. Jeg kunne like gjerne ha sykla. Vi hadde på hjelm og sånn, men ikke albue- og knebeskyttere. Er det en ting som kan komme godt ut av denne episoden, er det at man bør tenke sikkerhet når man skal håndtere disse doningene, sier Kylland.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling