Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp på gli om ledighetstrygd

Fremskrittspartiet er ikke fremmed for tanken om å gjeninnføre ordningen med at arbeidsledige kan motta ledighetstrygd i tre år. Det betyr flertall på Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ap varsler at de vil fremme forslag om å gjeninnføre ordningen med ledighetstrygd i tre år. I fjor ble ordningen redusert til to år, men siden arbeidsledigheten har skutt i været kan treårsgrensen bli innført igjen.

Frp utelukker ikke at de kan komme til å støtte et slikt forslag fra AP, men de vil se tiltakene fra regjeringen i revidert statsbudsjett før de bestemmer seg for å støtte et AP-forslag. Uansett, sosialistisk Venstreparti gir sin støtte til dette.

Antall langtidsledige, det vil si de som har vært ledige mer enn seks måneder, har økt med 38 prosent det siste året, mens den totale ledigheten har økt med 31 prosent i denne perioden, viser tall fra Aetat. Av de totalt 91 600 ledige er 26 900 langtidsledige.

(NTB/ Dagbladet.no)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media