Frp på Valgerds fang

- Forholdet mellom KrF og Frp er neppe noe lykkelig ekteskap, men de er avhengig av hverandre, forklarer maleren Rolf Groven. Nå har han malt en naken Valgerd med Frp-Kleppe på fanget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forrige gang var det gasskraftverk han var imot. Før det igjen fikk norsk flyktningpolitikk gjennomgå på lerretet. Denne gangen harselerer maleren Rolf Groven (56) med det han beskriver som det ulykkelige ekteskapet mellom KrF og Frp. Hele bildet «Kinder, Küche und Kirche» avdukes på «Asylet» på Grønland i Oslo i formiddag, med blant andre Jan Erik Vold, Lars Martin Myhre og Arild Nyquist til stede.

Reaksjonært

Her får du bare se litt av det. Tittelen er et uttrykk som har blitt brukt til å beskrive et reaksjonært kvinnesyn. Det er noe av det maleren mener KrF og Frp har til felles.

- Hva mener du med å sette Frp-politikeren Vidar Kleppe på KrF-statsråd Svarstad Hauglands fang?

- Valgerd er husmora og representerer KrF som har gjort Frp stuereine. Ved forrige valg konkurrerte Vidar Kleppe med KrF om kristelige velgere på Sørlandet. Her bader de alle lykkelige i bobleskum i samme stamp, forklarer Groven.

Willoch på fanget

Rolf Groven er langt fra stuerein i norske gallerier, og avduker bildet på en kafé på Oslo øst fordi ingen andre vil stille det ut. Hans politiske bilder er refusert fra Høstutstillingen et utall ganger, og midt oppe i EU-striden i 1972 nektet Dagbladet å trykke maleriet «Norsk nyromantikk», der Kåre Willoch satt på Trygve Brattelis fang - oppå det norske flagget. Likevel finnes de meningssterke bildene hans i over 30 norske lærebøker. Og hva han nå mener om regjeringens budsjettsamarbeid med Frp skulle være lett å forstå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer