Frp-patriotene gir seg ikke

Oslo Frp kjemper videre for en ideologisk dreining av partiet. Partileder Siv Jensen ga i sommer beskjed om at de som ønsker dette, befinner seg i feil parti.

PATRIOTER: Christian Tybring-Gjedde stemmer for «patriot-resolusjonen» på Oslo Frp's fylkesårsmøte i vinter. Resolusjonen er grunnlaget for det ideologiske skiftet Jensens eget fylkeslag ønsker - men som Jensen advarer mot. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
PATRIOTER: Christian Tybring-Gjedde stemmer for «patriot-resolusjonen» på Oslo Frp's fylkesårsmøte i vinter. Resolusjonen er grunnlaget for det ideologiske skiftet Jensens eget fylkeslag ønsker - men som Jensen advarer mot. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Oslo Frp har ingen planer om å gi seg i kampen om partiets retningsvalg, til tross for partileder Siv Jensens klare advarsler og ønsket fra andre fylkespartier om å legge dem ned.

Den såkalte «patriot-resolusjonen» vil bli fremmet inn mot landsmøtet. Hvis ikke den tas inn av resolusjonskomiteen, vil den likevel bli fremmet på landsmøtet.

Det bekrefter leder Geir Ugland Jacobsen i Oslo Frp til Dagbladet.

- Patriot-resolusjonen er vedtatt av Oslo Frp’s årsmøte, og spilt inn til landsstyret for videre behandling på landsmøtet. Forslaget uttrykker vårt ønske om en dreining i nasjonalliberalistisk retning for partiet, sier Ugland.

Nytt navn - samme innhold

Det var etter lokalvalget i fjor at Christian Tybring-Gjedde, stortingsrepresentant fra Oslo, lanserte på TV 2 at han ønsket en dreining av partiet i nasjonalkonservativ retning.

Reaksjonene var sterke - og kom raskt. Toneangivende stortingsrepresentanter som Roy Steffensen, Sivert Bjørnstad og Jon Helgheim varslet umiddelbart at de ikke støttet Tybring-Gjeddes linjeskift, og at det ville være et parti de ikke ønsket å være medlem av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer