Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FrP-politiker anmeldt for underslag

Nå har Adrian Ness Løvsjø sagt opp stillingen som rådgiver i FrPs stortingsgruppe og søker permisjon fra politiske verv.

ANMELDT: Ordførerkandidat og gruppeleder i Porsgrunn FrP, Adrian Ness Løvsjø, skriver i en pressemelding mandag kveld at han er blitt anmeldt for underslag. FOTO: FrP
ANMELDT: Ordførerkandidat og gruppeleder i Porsgrunn FrP, Adrian Ness Løvsjø, skriver i en pressemelding mandag kveld at han er blitt anmeldt for underslag. FOTO: FrP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ordførerkandidat og gruppeleder for Porsgrunn FrP, Adrian Ness Løvsjø, avslører mandag kveld at han er anmeldt for underslag av sin tidligere arbeidsgiver Kiwi.

«Det har i dag blitt kjent at jeg har begått en alvorlig feil i et tidligere arbeidsforhold. Dette er noe jeg beklager på det sterkeste. På grunn av situasjonen jeg har satt meg selv i har jeg valgt å søke permisjon fra mine folkevalgte og tillitsverv i partiet inntil videre», skriver Ness Løvsjø på Facebook.

Det var Telemarksavisa som først omtalte saken.

30 000 kroner

I en pressemelding som ble sendt ut mandag kveld skriver Ness Løvsjø at han ble oppsagt av Kiwi i januar, på bakgrunn av underslag på 30 000 kroner. I pressemeldingen skriver han at beløpet nå er tilbakebetalt.

Han opplyser at saken er anmeldt av tidligere arbeidsgiver, og er under behandling av politiet i Grenland.

«Jeg vil framover jobbe hardt for å bygge opp igjen tillit både hos mine partifeller og hos mine nære og kjære. Beklager!»

Dagbladet har vært i kontakt med Ness Løvsjø, som viser til pressemeldingen.

Sier opp

Ness Løvsjø fikk nylig jobb som rådgiver i FrPs stortingsgruppe.

- Jeg har også valgt å si opp min stilling i partiet på Stortinget med bakgrunn i det jeg har gjort, skriver Ness Løvsjø i pressemeldingen, og legger til at han har informert partiets leder i Porsgrunn og fylkesleder i Vestfold og Telemark om saken.

- Beklagelig

Fylkesleder i Vestfold og Telemark FrP, Frode Gaasland Hestnes, synes det er riktig av Ness Løvsjø å søke permisjon og trekke seg fra tillitsverv.

- Først og fremst synes vi det er beklagelig at han setter partiet i den situasjonen han gjør. Videre synes vi det er bra at han velger å være ærlig, og legge alle kortene på bordet, sier Gaasland Hestnes til Dagbladet.

Fylkeslederen forteller at de nå ønsker å la politiet behandle saken, så får partiet gjøre en vurdering av om han kan komme tilbake etter at saken er behandlet ferdig.

- Meget trist

Partileder i Porsgrunn FrP, Nelly Olsen, uttaler i pressemeldingen at det er fint at Ness Løvsjø er åpen om situasjonen sin, og at hun har forståelse for at det er en vanskelig tid for ham.

- Dette er en meget trist og beklagelig sak for lokalpartiet og for Adrian, uttaler hun.

Saken oppdateres!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!