FrP-politiker anmeldt for underslag

Nå har Adrian Ness Løvsjø sagt opp stillingen som rådgiver i FrPs stortingsgruppe og søker permisjon fra politiske verv.

ANMELDT: Ordførerkandidat og gruppeleder i Porsgrunn FrP, Adrian Ness Løvsjø, skriver i en pressemelding mandag kveld at han er blitt anmeldt for underslag. FOTO: FrP
ANMELDT: Ordførerkandidat og gruppeleder i Porsgrunn FrP, Adrian Ness Løvsjø, skriver i en pressemelding mandag kveld at han er blitt anmeldt for underslag. FOTO: FrPVis mer

Ordførerkandidat og gruppeleder for Porsgrunn FrP, Adrian Ness Løvsjø, avslører mandag kveld at han er anmeldt for underslag av sin tidligere arbeidsgiver Kiwi.

«Det har i dag blitt kjent at jeg har begått en alvorlig feil i et tidligere arbeidsforhold. Dette er noe jeg beklager på det sterkeste. På grunn av situasjonen jeg har satt meg selv i har jeg valgt å søke permisjon fra mine folkevalgte og tillitsverv i partiet inntil videre», skriver Ness Løvsjø på Facebook.

Det var Telemarksavisa som først omtalte saken.

30 000 kroner

I en pressemelding som ble sendt ut mandag kveld skriver Ness Løvsjø at han ble oppsagt av Kiwi i januar, på bakgrunn av underslag på 30 000 kroner. I pressemeldingen skriver han at beløpet nå er tilbakebetalt.

Han opplyser at saken er anmeldt av tidligere arbeidsgiver, og er under behandling av politiet i Grenland.

«Jeg vil framover jobbe hardt for å bygge opp igjen tillit både hos mine partifeller og hos mine nære og kjære. Beklager!»

Dagbladet har vært i kontakt med Ness Løvsjø, som viser til pressemeldingen.

Sier opp

Ness Løvsjø fikk nylig jobb som rådgiver i FrPs stortingsgruppe.

- Jeg har også valgt å si opp min stilling i partiet på Stortinget med bakgrunn i det jeg har gjort, skriver Ness Løvsjø i pressemeldingen, og legger til at han har informert partiets leder i Porsgrunn og fylkesleder i Vestfold og Telemark om saken.

- Beklagelig

Fylkesleder i Vestfold og Telemark FrP, Frode Gaasland Hestnes, synes det er riktig av Ness Løvsjø å søke permisjon og trekke seg fra tillitsverv.

- Først og fremst synes vi det er beklagelig at han setter partiet i den situasjonen han gjør. Videre synes vi det er bra at han velger å være ærlig, og legge alle kortene på bordet, sier Gaasland Hestnes til Dagbladet.

Fylkeslederen forteller at de nå ønsker å la politiet behandle saken, så får partiet gjøre en vurdering av om han kan komme tilbake etter at saken er behandlet ferdig.

- Meget trist

Partileder i Porsgrunn FrP, Nelly Olsen, uttaler i pressemeldingen at det er fint at Ness Løvsjø er åpen om situasjonen sin, og at hun har forståelse for at det er en vanskelig tid for ham.

- Dette er en meget trist og beklagelig sak for lokalpartiet og for Adrian, uttaler hun.

Saken oppdateres!