Frp-politiker avslørt som sex-kjøper

Bård Hoksrud filmet av TV 2 ved bordell i Riga. - Det var god stemning, så gjør man noe man angrer på, sier Hoksrud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Stortingspolitiker Bård Hoksrud (Frp) innrømmer å ha kjøpt sex av en prostiuert i Latvia for rundt 1600 kroner.

Ble filmet Besøket på nattklubben «Brilliant Gentlemens Club» skjedde under en tur til Riga med tre Fpu-politikere onsdag til søndag forrige uke, ifølge TV 2.

Tv-kanalen hadde på forhånd fått tips om at Hoksrud kunne komme til å bryte loven, og TV 2 fanget opp Frp-politikeren på vei ut fra bygningen i Riga der flere prostituerte driver sin virksomhet, sammen med en kvinne.

En av de prostituerte opplyste seinere at Hoksrud hadde vært en av hennes kunder ved én anledning.

Ifølge TV 2 besøkte også to Fpu-medlemmer den samme nattklubben kvelden i forveien.

- Utrolig dumt Konfrontert med opplysningene la Hoksrud i dag kortene på bordet.

- Vi skulle bare ha det gøy og hyggelig, og så skjer dette her. Det skulle ikke ha skjedd. For meg kommer dette til å få enorme konsekvenser, som jeg må ta ansvar for, sier Hoksrud til TV 2.

Han opplyser at det dreier seg om et engangstilfelle, og er tydelig preget av situasjonen.

- Disse minuttene skulle jeg aldri ha opplevd. Jeg har gjort noe utrolig dumt som jeg kommer til å angre bittert på resten av livet. Det var bare den ene gangen.

Siden 2009 har det vært ulovlig for nordmenn å kjøpe sex også i utlandet. Hoksrud vedgår at han etter alt å dømme har brutt loven.

- Sterkt beklagelig Hoksrud har vært stortingsrepresentant for Frp siden 2005, og er medlem av Frps sentralstyre.

Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg har i dag vært kontakt med Hoksrud, og sier at Hoksrud bør trekke seg fra alle verv «hvis det blir en etterforskning».

- Jeg har fått inntrykk av at Bård er villig til å trekke seg fra nødvendig verv hvis partiet ønsker det. Og vi har vedtekter som regulerer dette. Det er bare én kommentar til dette, og det er at det er sterkt beklagelig, og det skal selvfølgelig ikke forekomme, sier Sandberg til TV 2.

Frp-nestlederen sier Hoksrud og FpU-medlemmens Riga-tur skjedde på fritida.

Under Søviknes-saken var Hoksrud leder av FpU, og var da sentral i opprydningen i partiet etter sexskandalen.

- FpU vil også på det sterkeste avvise at det er en slik kultur i vår organisasjon, som det i de siste dagene har fremkommet i visse medier, sa han den gangen.

Carl I. Hagen nøyer seg med følgende kommentar:

- Jeg er veldig, veldig, veldig forbauset.