8. MARS-TOG: Det er flere som i kveld går tog under paroler for legalisering av sex-kjøp. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN.
8. MARS-TOG: Det er flere som i kveld går tog under paroler for legalisering av sex-kjøp. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN.Vis mer

Frp-politiker bærer banneret til prostituert i 8. mars-toget

Går under alternativ parole.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 18 i kveld er det en 8. mars-parole på Youngstorget. Og samtidig som det tradisjonelle 8.mars-toget, er det noen som planlegger et alternativt tog under parolen;

«My body, My buisness».

Det handler om retten til å selge sin egen kropp, og i front for den alternative 8.mars parolen, og som fanebærer, går Aina Stenersen,  5. stortingskandidat for Oslo Frp.

- Jeg har sminket meg for anledningen, sier Stenersen til Dagbladet.

- Kapitalistisk feminist I dag tidlig la Stenersen ut blant annet følgende på Oslo Frp sine nettsider:

«Jeg er en kapitalistisk feminist. Ønsker du å tjene penger på kroppen din, er det helt greit for meg. Vi har lettkledde kvinner i manneblader, nakenbilder på sosiale medier og damer som selger sitt utseende for presseoppslag. Helt flott.»

Den alternative parolen handler om sex-kjøpsloven, og om kvinner og menns rett til å selge kroppen sin. Straffelovens paragraf § 316 konstaterer at man kan straffes med bøter og/eller fengsel i inntil seks måneder dersom man:

«Skaffer seg eller en annen seksuell omgang eller handling ved å yte eller avtale vederlag».

Derimot er det ingen lov som forbyr salg av seksuelle tjenester.

«Prostitusjon er en tjeneste som bør kunne selges på lik linje som alle andre service-tjenester. Utvid horisonten!», skriver Aina Stenersen på Oslo Frp sine sider.

«Frøken X» For kort tid tilbake lagde Norges største studentavis Universitas en sak på studentene som selger sex.

ER IMOT SEXKJØPLOVEN: Fremskrittspartiets Aina Stenersen vil vise sin motstand mot sexkjøploven i kveld. Foto: WIKIMEDIA COMMONS
ER IMOT SEXKJØPLOVEN: Fremskrittspartiets Aina Stenersen vil vise sin motstand mot sexkjøploven i kveld. Foto: WIKIMEDIA COMMONS Vis mer

Det mest sentrale intervjuobjektet i saken er en ung kvinne kjent for allmennheten som «Frøken X». «Frøken X» er prostituert, og sier hun liker det.

- Jeg liker jobben min, og finner den givende, sier hun blant annet til avisen.

I dag, på twitterkontoen sin, skriver hun rett før klokka halv fem; «Proff hore og stolt av det».

På Facebook spør hun om noen vil bære banneren til det alternative 8. mars-toget.

«Jeg bærer gjerne!» skriver Aina Stenersen.

På sin egen Facebook-side skriver hun:

«I dag skal jeg delta i kvinnetoget i Oslo på Youngstorget for første gang. Jeg skal delta i parolen for prostituertes rettigheter. Frp er imot sexkjøpsloven, den har ikke fungert. Klassekampen skriver om dette i dag. Sjekk forsiden:-) En annen viktig kvinnesak er kampen for ikke-vestlige kvinners rettigheter. Vi må kjempe for dem også!»

Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN Vis mer