Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp-politiker beskyldt for jaktjuks

Jukset på skytterprøven, bortvist fra elgjakta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Frp-politiker Svein Ole Sandvik i Finnmark skal ha jukset på skytterprøven.
Nå blir han politianmeldt og bortvist fra elgjakta.

Sandvik skal ha forfalsket både stempel og underskrift på dokumentet som skulle vise at han hadde bestått skytterprøven, skriver Finnmark Dagblad.

Finnmarkseiendommen, som forvalter jegertillatelser, reagerte da de ble tipset om saken.

- Vi ser alvorlig på denne saken. Den går på tilliten mellom elgjegeren og oss, men også mot offentlige myndigheter. Det er et krav å ha papirene i orden, og det er svært betenkelig at det jukses med dette. Uten at jeg vil sammenligne det direkte, er det som å kjøre bil uten å ha godkjent førerkort, sier direktør i Finnmarkseiendommen, Jon Meløy.

Bortvisningen fra årets og neste års elgjakt gjelder med umiddelbar virkning.

- Klarer man ikke skyteprøven, så bør man ikke gå på jakt. Man skal jo ha en sjanse til å treffe dyret rett, sier Meløy.

Sandvik er leder av Kautokeino Frp, er første vara til kommunestyret og var listetopp for partiet i Ávjovári valgkrets under sametingsvalget.

Sandvik har ikke ønsket å kommentere saken overfor Finnmark Dagblad.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling