TREKKER SEG: Arne Leonhardsen trekker seg fra alle politiske og kommunale verv, noe han begrunner med helse- og familieforhold. Foto: Skjermdump/Verdal kommune.
TREKKER SEG: Arne Leonhardsen trekker seg fra alle politiske og kommunale verv, noe han begrunner med helse- og familieforhold. Foto: Skjermdump/Verdal kommune.Vis mer

Frp-politiker ble beskyldt for rasisme på Facebook - nå trekker han seg fra alle verv

Begrunnes med helseproblemer og familieforhold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Leder Arne Leonhardsen i Verdal Frp fikk i helga kritikk fra flere hold etter at han postet uttalelser på facebook som kan bli tolket rasistisk.

Blant annet delte han en video med mørkhudede mennesker, og kommentaren «Ser dere folk på denne videoen? Jeg ser bare innvandrere og muslimer"». Over en annen video med innvandrere fra Calais, skrev han følgende kommentar: «Skyt dem!».

Tidligere arbeidsminister Robert Eriksson (Frp), som selv er fra Verdal, tok avstand fra uttalelsene og sa at Leonhardsen hadde stilt flere i forlegenhet.

Nå har lokalpolitikeren - som hele tiden har benektet at noe rasistisk lå bak skrivemåten - trukket seg fra alle politiske verv.

Det opplyser han i en pressemelding sendt til lokalavisa Innherred.

«Grunnet helseproblemer og familieforhold, har undertegnede fra dags dato fratrådt alle verv i Fremskrittspartiet, og søker seg også fritatt fra kommunal representasjon», skriver han i den kortfattede pressemeldingen.

Overfor Trønder-Avisa utdyper han grunnen til at han trekker seg.

- Det er Facebook-saken som har utløst det hele. Det har ført til at et gammelt magesår har begynt å blø, etter en og en halv ukes søvnløshet. Det har vært en kraftig påkjenning, sier han til avisa.

Dagbladet har vært i kontakt med fylkesleder Einar Almaas i Nord-Trøndelag Frp som ikke ønsker å kommentere saken, da han selv ikke har vært i kontakt med Leonhardsen om saken.

VAKTE OPPSIKT: Kommentaren på denne videoen var blant dem som vakte oppsikt og frustrasjon. Foto: Skjermdump.
VAKTE OPPSIKT: Kommentaren på denne videoen var blant dem som vakte oppsikt og frustrasjon. Foto: Skjermdump. Vis mer