Frp-politiker bygde ulovlig platting i strandsonen

Søsteren varslet kommunen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nå er Christian Tybring-Gjedde og Cathrine Tybring-Gjedde på fullstendig kollisjonskurs.

- Den eneste kommentaren jeg har til denne saken er at det er en trist, trist familiesak, sier Christian Tybring-Gjedde til Dagbladet.no.

Det var i 1995, i forbindelse med et arveoppgjør, at søsknene Tybring-Gjedde og faren Harald ble enige om at Frp-politikeren kunne bygge en brygge på søsterens eiendom, ved Paradisbukta på Grimsøya.

I 2008, 13 år etterpå, valgte Tybring-Gjedde å benytte seg av avtalen. Han bygde en platting på stedet, skriver Budstikkas papirutgave i dag.

Ante ingenting 

Oppføringen av en platting forløp seg imidlertid ikke helt problemfritt for stortingsrepresentanten.

Søsteren, Cathrine Tybring-Gjedde, hevder nemlig at byggingen ikke er i tråd med avtalen hun har med broren.

Via sin advokat har hun bedt kommunen gripe inn, fordi hun ikke var kjent med tiltaket, og ikke har samtykket til det, skriver Budstikka.

GRIMSØYA: Tybring-Gjeddes platting er bygd ved Paradisbukta på Grimsøya (innsirklet). Foto: Kari Braanaas, Budstikka
GRIMSØYA: Tybring-Gjeddes platting er bygd ved Paradisbukta på Grimsøya (innsirklet). Foto: Kari Braanaas, Budstikka Vis mer

Overfor Budstikka forklarer Christian Tybring-Gjedde at han ikke ante at det ikke forelå byggetillatelse på den vernede eiendommen. 

Frp-eren, som sitter i finanskomiteen på Stortinget, trodde nemlig søsteren hadde ordnet med det.

- Jeg har en avtale om å oppføre en platting på min søsters eiendom, hvor jeg har disposisjonsrett på en strand. Hun skulle søke kommunen, slik at dette var i orden. Jeg kan jo ikke søke om en utbygging på hennes eiendom, sier han.

Tybring-Gjedde mener han ikke har gjort noe galt, og viser til at det var masse advokater involvert i forbindelse med avtalen som ble gjort i 1995.

- Jeg tok det som en selvfølgelighet at hun hadde avklart det med kommunen. Jeg gjorde alt loven sier jeg skal, og bygde bare i tråd med avtalen, sier politikeren.

Sendte e-post

I en e-post til Christian Tybring-Gjedde, datert 10.april i år, skriver søsteren at hun vil ha plattingen fjernet innen 20.mai.

Hun skriver også at brorens bygging risikerer at hun fremstår som en som tar seg til rette i vernet område.

Frp-politiker bygde ulovlig platting i strandsonen

- Jeg kan ikke akseptere at denne ulovligheten hefter ved min eiendom og meg som grunneier, skriver hun, ifølge Budstikka.

Christian Tybring-Gjedde mener søsteren bare er ute etter å sabotere for ham. 

- Jeg har gjort alt jeg skulle i forhold til avtalen med henne, hevder han.

- Burde sjekket

Bygningssjef Aud Frøystein i Bærum kommune mener politikeren burde sjekket at alle tillatelser var på plass, før plattingen ble bygget.

- Han er jo vant med å vedta lover, og burde derfor være mer observant enn andre i slike saker. Alle har plikt til å forsikre seg om at nødvendige tillatelser er på plass, sier hun.

Cathrine Tybring-Gjeddes advokat sier til Budstikka at klienten hans ikke ønsker å prosedere saken i media.

- Hun ser på dette som en sak mellom dem og kommunen, sier advokat Tormod S. Christoffersen.

BYGDE ULOVLIG: Christian Tybring-Gjeddes søster mener broren bygde ulovlig ved Paradisbukta på Grimsøya. Politikeren selv mener han holdt seg til avtalen.