Frp-politiker etterforskes av politiet for mulig valgjuks

- Bare tull alt sammen, sier Einar Merkesvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du informasjon om valgfusk eller uregelmessigheter ved årets valg? Tips Dagbladet med sms/mss til 2400, epost til 2400@dagbladet.no eller på telefon 24 00 00 00.

(Dagbladet.no): Politimesteren i Vestfold har i kveld besluttet å iverksette etterforskning av Einar Merkesvik (Frp), Tønsberg-politikeren som delte ut gratis ferjebilletter sammen med stemmesedler i valgkampen.

- Politiet har valgt å selv åpne etterforskning for mulig brudd på straffelovens § 105. Dette er noe vi griper fatt i fra i morgen tidlig, forteller politiadvokat Jan Helge Palm ved Vestfold politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet skal nå avhøre Merkesvik og alle relevante vitner for å finne ut om hans påståtte forsøk på å påvirke stemmegivningen ved kommunevalget er straffbar.

Tok affære etter medieoppslag

Frp-politikeren har ifølge Vestfold politidistrikt blitt orientert om den alvorlige utviklingen i saken.

- Dette er helt nytt av i kveld, så det vil være galt å antyde hvor saken står. Bakgrunnen er det som har stått i avisene. Videre etterforskningsskritt avhenger av hva som kommer fram når etterforskningen starter imorgen, sier Palm.

Merkesvik skal i valgkampen flere ganger ha delt ut gratisbilletter til Color Lines utenlandsferjer sammen med valgmateriell og stemmesedler der han hadde kumulert seg selv.

POLITIETTERFORSKES: Einar Merkesvik (Frp) hevder han i lang tid har delt ut gratis ferjebilletter uten at han kan se noe galt i det. I årets valgkamp i Tønsberg ble billettene delt ut sammen med valglister der Merkesvik var forhåndskumulert. Foto: PEDER GJERSØE / TØNSBERGS BLAD
POLITIETTERFORSKES: Einar Merkesvik (Frp) hevder han i lang tid har delt ut gratis ferjebilletter uten at han kan se noe galt i det. I årets valgkamp i Tønsberg ble billettene delt ut sammen med valglister der Merkesvik var forhåndskumulert. Foto: PEDER GJERSØE / TØNSBERGS BLAD Vis mer

Frp-politikeren bestemte seg i dag etter sterkt press fra partiet for å søke Tønsberg bystyre om fritak for den kommende bystyreperioden. Han har tidligere uttalt at han ikke kan skjønne at han har gjort noe galt.

- Bare tull

En ordknapp Einar Merkesvik gjør det i kveld klart overfor Dagbladet.no at han ikke har tenkt å kommentere saken eller politietterforskninge.

- Jeg har ingen kommentar til dette, sier Frp-politikeren, og uttaler at han ikke er kjent med at politiet skal etterforske det påståtte valgfusket.

- Stemmer det at du skal ha gitt bort gratisbilletter?

- Det er bare tull alt sammen, så det tenker jeg ikke på, sier Merkesvik til Dagbladet.no.

Politietterforskningen i Tønsberg kommer midt i bråket rundt uregelmessigheter ved valget i Drammen, der det blant annet er tatt ut siktelse mot en person som ikke skal ha tilknytning til noe politisk parti.

Frp-politiker etterforskes av politiet for mulig valgjuks