Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp-politiker fikk epost til statsministeren

Hadde registrert nettsiden www.smk.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Strategidokumentet fra kommunikasjonsekspert Jens Elmelund Kjeldsen, som i dagens Aftenposten stempler Siv Jensen som surpomp, og som gir taktiske råd for å håndtere Fr.ps parlamentariske leder i debatt, ble feilsendt til verst tenkelige hold.

E-postmeldingen med det følsomme dokumentet skulle sendes til Statsministerens kontor, smk.dep.no.

Den uheldige medarbeideren glemte derimot å legge til .dep i adressen, slik at posten istedet endte hos firmaet Skandinavisk Miniatyr Kulelager AS i Molde, med adressen smk.no.

Bak denne e-postadressen finner Dagbladet.no Allan Eirik Strand fra Molde.

Strand sitter i lokallagsstyret for nettopp Fr.p.

Strand er høyst uvillig til å kommentere saken overfor Dagbladet, og stiller seg undrende til at han får henvendelse på telefon.

På direkte spørsmål om han har mottatt sensitive opplysninger på sin e-post, legger han på røret.

Morsomt tilfelle

BAK LURER FRP: Domenenavnet www.smk.no er registrert på Allan Eirik Strand, lokalpolitiker for FrP. Han har trolig mottatt e-post beregnet for statsministeren tidligere. Foto: Jan G. Røe/Romsdals budstikke
BAK LURER FRP: Domenenavnet www.smk.no er registrert på Allan Eirik Strand, lokalpolitiker for FrP. Han har trolig mottatt e-post beregnet for statsministeren tidligere. Foto: Jan G. Røe/Romsdals budstikke Vis mer

Generalsekretær i Frp, Geir Mo syns hele saken er morsom.

- Jeg syns dette er et morsomt tilfelle. At noen skriver feil adresse er ikke vårt problem. Vi får håpe at de som sender e-post til Statsministerens kontor husker adressen i framtiden, sier han.

- Kommer dere til å be om at siden fjernes?

- Nei, hvorfor skulle vi det?

Mo kjenner ikke til lignende tilfeller.

- Hadde vi fått en e-post med et annet innhold ville vi selvsagt ikke offentliggjort dette, men denne gangen var innholdet så spesielt at vi valgte å offentliggjøre det.

Bekymret over sikkerheten

Mina Gerhardsen, politisk rådgiver for Statsministerens kontor, er bekymret over sikkerhetshullet.

- Det er naturlig å tro at denne feilen har skjedd tidligere, sier Gerhardsen til Dagbladet.no.

Nå jobber Statsministerens kontor med å tette hullet, slik at sensitive opplysninger i fremtiden ender der de skal.

Strand har eid domenenavnet smk.no siden 15. november 1999. Kari Husøy, stabssjef for forrige regjering er ukjent med problemstillingen.

- Hvis dette har eksistert i mange år er det jo veldig rart om ikke flere e-poster har kommet på avveie, men jeg kan ikke huske å ha vært borti noe sånt, sier Husøy til Dagbladet.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling