Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp-politiker foreslår å slippe KrF fri

Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Roy Steffensen mener partiet må vurdere om samarbeidet med Kristelig Folkeparti virker.

- SLIPP DEM FRI: Stortingsrepresentant fra Rogaland Frp, Roy Steffensen, mener partiet må vurdere samarbeidet med KrF på nytt. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix.
- SLIPP DEM FRI: Stortingsrepresentant fra Rogaland Frp, Roy Steffensen, mener partiet må vurdere samarbeidet med KrF på nytt. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiets landsmøte samles i helgen til landsstyremøte. Steffensen mener Frp må bruke muligheten til å diskutere blant annet samarbeidet med KrF og Venstre, skriver Dagsavisen.

- Når vi har flertall alene med Venstre, mener jeg vi må vurdere om samarbeidet med KrF virker. Hvis Knut Arild Hareide vil samarbeide med Jonas Gahr Støre, er vi da tjent med to nye år med innrømmelser til KrF når vi faktisk klarer oss uten dem, spør Steffensen.

Steffensen er stortingsrepresentant fra Rogaland. Han peker på at partiet i de største og mest konservative KrF-fylkene, Rogaland og Hordaland, har valgt å bytte side i politikken: I kommunene Kvitsøy, Karmøy, Bergen og Haugesund og på fylkestingene i Rogaland og Hordaland, har KrF inngått samarbeid med Arbeiderpartiet.

- Jeg legger merke til at dette er hjemfylkene til KrF-lederen og nestlederen. Hvis de virkelig vil bytte side, bør de være ærlige og si det, ellers bør vi vurdere å «slippe dem fri» om vi er mest tjent med det, sier Steffensen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!