Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp-politiker foreslår kameraovervåking i barnehager

Stortingspolitiker Laila Reiertsen (Frp) foreslår kameraovervåking i barnehager for å forhindre overgrep.

VIL OVERVÅKE: Frp-politiker Laila Reiertsen vil ha kameraovervåking i barnehager. Her fra en slottsmiddag sammen med Frp-kollega Per Arne Olsen i 2010. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
VIL OVERVÅKE: Frp-politiker Laila Reiertsen vil ha kameraovervåking i barnehager. Her fra en slottsmiddag sammen med Frp-kollega Per Arne Olsen i 2010. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forslaget ble lansert i et debattinnlegg i Os & Fusaposten, men er også omtalt av Bergens Tidende.

Reiertsen, som sitter i familie- og kulturkomiteen på Stortinget, viser til overgrepssakene som er blitt avdekket i barnehager i Bergen.

- Vi har jo andre plasser der vi har kameraovervåking. Om du gjør en god jobb og ikke har noe å skjule, bør du ikke ha betenkeligheter med kameraovervåking, sier Reiertsen til avisen.

Hun mener en slik overvåking må være siste utvei der barnehagene ikke er gjennomsiktige nok.

- I samarbeid med foreldre og barnehageeiere må en vurdere om kameraovervåking må til for å gi hundre prosent trygghet og tillit, sier Reiertsen.

Barnehagebyråd i Bergen, Pål Hafstad Thorsen (Ap), er imot overvåking med kamera i barnehage, og han påpeker at kameraovervåking av eller i en barnehage er forbudt.

- Skal det åpnes for dette, må Stortinget ta debatten først. Som småbarnspappa ville jeg synes det var uakseptabelt hvis min datter skulle bli filmet i barnehagen, for eksempel på stellerommet., sier han.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart