Frp-politiker koblet Strøm-Erichsen til «43 Utøya-massakrer»

Lokalpolitiker Magnus Wester (25) kalte i dag helseministeren «massemorder» på Facebook og sammenlignet 22. juli-drapene med nedleggelse av solarier.

VOLDSOMME VIRKEMIDLER: Slik presenterte lokalpolitiker Magnus Wester sitt syn i solariumsdebatten på Facebook-veggen sin i dag.
VOLDSOMME VIRKEMIDLER: Slik presenterte lokalpolitiker Magnus Wester sitt syn i solariumsdebatten på Facebook-veggen sin i dag. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Samme dag som hele Norges oppmerksomhet var rettet mot aktoratets prosedyrer i 22.juli-rettssaken, valgte lokalpolitiker Magnus Wester i Namsos Frp å legge ut den ovenstående «løpeseddelen» på Facebook-veggen sin.

- En massemorder verdig På svart bakgrunn er et manipulert bilde av helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm Erichsen (Ap) påført hoggtenner og rødlysende øyne, ledsaget av følgende tekst:

«Bemanningskravet på solarier vil drepe 3000 mennesker i året, tilsvarende 43 Utøya-massakrer».

Når en av Frp-politikerens facebookvenner spør i kommentarfeltet om bildet kanskje er «LITT drøyt», svarer Wester (på trøndersk):

«Det er ikke - jeg - som mener det, det er dokumentert forskning. Bildet er en massemorder verdig».

For ei uke siden, 14. juni, kom Wester med et lignende budskap, men da uten det omtalte bildet:

«Med andre ord: Helseministeren er en massemorder. Hun er ansvarlig for nesten 3 000 drap hvert eneste år, tilsvarende en Utøya-episode hver eneste uke».

Regnestykke Wester ble i fjor ble valgt inn i kommunestyret i Namsos som Frps andrekandidat, sitter i lokallagsstyret og har FpU-bakgrunn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer