Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp-politiker mener partiledelsen var informert

Skal ha visst om Trond Birkedals «høye forbruk av unge gutter» i to år.

HVEM VISSTE HVA? En Frp-politiker sier partiledelsen visste om Trond Birkedals forhold til unge, mannlige FPU-medlemmer.  FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD
HVEM VISSTE HVA? En Frp-politiker sier partiledelsen visste om Trond Birkedals forhold til unge, mannlige FPU-medlemmer. FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette har vært et samtaleemne sentralt i partiorganisasjonen, sier den anonyme kilden til Dagsavisen.

Ifølge kilden har sentrale Frp-politikere visst om Birkedals forhold til unge mannlige FpU-medlemmer, og kilden mener dette også må ha kommet partiledelsen for øret, men at de bevisst har valgt å overse informasjonen.

- De har vel håpet på at det dreide seg om sex mellom voksne menn. De har bevisst valgt å tie om forholdene for å beskytte Birkedal, som har vært en «wonderboy» i partiet, sier kilden til avisen.

Vedkommende understreker at verken filming med skjult kamera eller det påståtte sexovergrepet mot et mindreårig FpU-medlem var kjent sentralt i partiet.

I går ble siktelsen mot den tidligere ordførerkandidaten i Stavanger utvidet til å gjelde seksuell omgang med barn under 16 år.

Hege Salomon, som er bistandsadvokat for den nå 17 år gamle gutten som skal ha hatt sex med Birkedal mens han var mindreårig, sa i går at personer i Frp-ledelsen lenge har visst om at Birkedal skal ha hatt seksuell omgang med en mindreårig.

31-åringen har erkjent snikfilming, men ikke at han har hatt utuktig omgang med en mindreårig. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling