Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp-politiker ønsket Marie Simonsen død

«Håper det blir din siste bursdag,» skrev FpU-leder på Twitter til Dagbladets politiske redaktør.

- ALVORLIG: Politisk redaktør i Dagbladet, Marie Simonsen, ble ønsket død på Twitter av FpU-leder.  

Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- ALVORLIG: Politisk redaktør i Dagbladet, Marie Simonsen, ble ønsket død på Twitter av FpU-leder. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til i dag kunne Dagbladets politiske redaktør Marie Simonsen lese at en ledende ungdomspolitiker fra Fremskrittspartiet ønsker henne død.

- Det var et voldsomt trøkk i går etter dommen mot Dagbladet i saken mellom avisa og Erik Schjenken, og det var en av grunnene til at jeg var våken i natt og så meldingen, sier Marie Simonsen, Dagbladets politiske redaktør.

«Håper det ble din siste bursdag @mariesimonsen!», skrev Bergen FpU-leder Christoffer Thomsen i to-tida i natt om Simonsen på mikrobloggtjenesten Twitter.

I morgentimene i dag var meldingen slettet, og erstattet med en beklagelse. Og senere en bursdagsgratulasjon.

- Mindre begavet Meldingen spredte seg raskt etter at Simonsen selv spredte meldingen til sine over 13 000 følgere.

- Det er jo veldig alvorlgi når en FpU-leder sender ut en slik melding, og han må jo være mindre begavet når han sender den  til Dagbladets politiske redaktør på et åpent forum som Twitter, sier Simonsen.

- Derfor har jeg gjort det som kanskje er verre enn å anmelde, nemlig retweete det (spre meldingen til sine følgere på Twitter red. adm.), sier hun videre.

- Alvorlig Det var i går mye debatt om dommen i saken mellom Dagbladet og ambulansesjåføren på Twitter, og Simonsen forteller at hun fikk mange meldinger og oppringninger som følge av det.

- Det slutter aldri å forundre meg hva voksne folk kan få seg til å si. Det er mange som mangler folkeskikk. Jeg vil også be Thomsen gå i seg selv. Han må skjønne at det er alvorlig å ønske noen død.

- Dette er en som liksom skal være politiker? Det er jo ikke en drapstrussel, men det er nummeret før. Han er en politisk leder, og vet at det er folk som lytter til det du sier.

- Beklager Thomsen oppgir på Twitter at han er leder av Fremskrittspartiets ungdom (Fpu) i Bergen og er 26. kandidat for Frp til bystyret.

Klokka 8.28 skriver han følgende på Twitter:

«Beklager @mariesimonsen og andre som føler seg berørt av d! Dette var ikke lurt og skal ikke skje, det blir pause på Twitter for min del.»

En time etterpå, rundt 9.30, kommenterer han saken overfor Dagbladet:

- Jeg ringte Marie personlig for en time siden for å beklage. Hun har godtatt min unnskyldning. Det var en mindre intelligent kommentar etter at jeg ble revet med av Simonsens Twitter-meldinger. Jeg har ikke annet å si enn at det var utrolig dumt, sier Thomsen til Dagbladet.

Beklagelsen beroliger også Fremskrittspartiledelsen.

- Jeg er kjent med at vedkommende har beklaget, og er glad for at Fpu har håndtert saken, sier generalsekretær Geir Mo.

FpU-formann Ove Vanebo er klar på at meldingen Thomsen sendte ut i natt er noe de tar avstand fra og ikke gjenspeiler deres meninger.

- Dette får stå for hans regning og er noe han bør beklage. På vegne av FpU ønsker vi å beklage det overfor Marie Simonsen om hun tolket det som et budskap fra FpU, sier Vanebo til Dagbladet.

- Jeg ser han nå har gått ut og sagt at det ikke var alvorlig ment og beklaget. Det var på sin plass, sier han videre.

Vanebo sier sentralstyret ikke har tatt stilling til om dette får konsekvenser for Thomsen.

ØNSKET DØD: Her er meldingen Christoffer Thomsen sendte ut i natt. Nå har han slettet den og sendt ut en beklagelse til politisk redaktør Marie Simonsen. Foto: Skjermdump/Twitter
ØNSKET DØD: Her er meldingen Christoffer Thomsen sendte ut i natt. Nå har han slettet den og sendt ut en beklagelse til politisk redaktør Marie Simonsen. Foto: Skjermdump/Twitter Vis mer