PERMITERT ETTER FACEBOOK-KOMMENTAR: Knut Røe-Berntsen, som er nyvalgt vararepresentant i Bamble kommunestyre, la i dag ut et bilde av Utøya-båten MS Thorbjørn på sin Facebookside. Under bilde skrev han en kritisk kommentar om AUF-leder Eskil Pedersens opptreden 22. juli. Nå er han permittert.   Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
PERMITERT ETTER FACEBOOK-KOMMENTAR: Knut Røe-Berntsen, som er nyvalgt vararepresentant i Bamble kommunestyre, la i dag ut et bilde av Utøya-båten MS Thorbjørn på sin Facebookside. Under bilde skrev han en kritisk kommentar om AUF-leder Eskil Pedersens opptreden 22. juli. Nå er han permittert. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.Vis mer

Frp-politiker permittert etter Eskil-hets

Hetset AUF-lederen på Facebook.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dagmorges publiserte Knut Røe-Berntsen, som er nyvalgt vararepresentant i Bamble kommunestyre, et bilde av Utøya-båten MS Thorbjørn sammen med følgende melding på Facebook:

 «Lurer på hvorfor Eskild Pedersen stakk av med denne uten å prøve å redde noen? Var det modig gjort? Som tidligere Marine / antiterror soldat, vet jeg hva jeg ville gjort, men så har ikke alle den erfaringen».

Ordfører Jon Pieter Flølo (Frp) i Bamble kommune har lite til overs for Frp-lederens innlegg.

- Beklager - Jeg beklager innlegget og kan si at også Røe-Berntsen har beklaget innlegget som helt og holdent står for hans regning, sier Flølo til Telemarksavisa.

Røe-Berntsen har inntil videre bedt seg fritatt for sine verv i Fremskrittspartiet. Dette har styret i Bamble Frp akseptert, og gitt ham permisjon, forteller Bamble-ordføreren.

- Fryktelig trist Gruppeleder Linda Holien for Arbeiderpartiet i kommunestyret i Bamble reagerer sterkt på Røe-Berntsens Facebook-angrep.

- Det er fryktelig trist at en leder av at politisk parti på denne måten synliggjør denne typen holdninger. Jeg merker meg også at han i sitt innlegg fremhever sin egen fortreffelighet. Dette går bare ikke an for en partileder, sier hun til Telemarksavisa.

Fremskrittspartiets faste medlem av samme kommunestyre, Isak Wissestad, trykket på liker-knappen på partikollegaens Facebook-innlegg.

Også han beklager.

NTB

HETSET PÅ FACEBOOK: Her kommer AUF-leder Eskil Pedersen tilbake fra sin første tur til Utøya etter massakeren 22.juli i år. Foto: Anita Arntzen/Dagbladet
HETSET PÅ FACEBOOK: Her kommer AUF-leder Eskil Pedersen tilbake fra sin første tur til Utøya etter massakeren 22.juli i år. Foto: Anita Arntzen/Dagbladet Vis mer