Frp-politiker reagerer på at asylsøkere får bo på hotell

Hotel Astor i Stavanger skal ta imot opptil 250 asylsøkere fra 16. november. - For luksuriøst, mener Fremskrittspartiets Roy Steffensen.

- FEIL SIGNAL: Fremskrittspartiets Roy Steffensen reagerer på at asylsøkere innkvarteres på hotell i Stavanger, og sier det sender feil signaler. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
- FEIL SIGNAL: Fremskrittspartiets Roy Steffensen reagerer på at asylsøkere innkvarteres på hotell i Stavanger, og sier det sender feil signaler. Foto: Carina Johansen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er i samarbeid Hero Norge at hotellet skal bli midlertidig asylmottak, skriver Stavanger Aftenblad. Steffensen mener det sender feil signaler at asylsøkere får bo på hotell, og han frykter at det vil øke asylstrømmen til Norge ytterligere.

- Det er ingen tvil om at asylsøkere kommuniserer med familie og venner i hjemlandet. Mange stopper ikke i andre fredelige land, men drar videre til Norge fordi de har hørt om velferdsgodene vi har her. Hvis vi innkvarterer flyktninger på hotell, blir dette fort oppfattet som luksus, spesielt sammenlignet med teltleiren som er satt opp i Østfold, sier Steffensen til avisen.

- Standarden på midlertidige mottak bør være på et nivå der man får beskyttelse, tak over hodet og mat på bordet. En teltleir som den i Østfold ville vært et godt og tilfredsstillende alternativ, mener Frps stortingsrepresentant.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram