Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp-politiker sammenligner hijab og jødestjerner

Kai Roger Hagen (Frp) mener kvinner påtvinges hijab, og sammenligner med at jødene i Nazi-Tyskland måtte bære ei gul davidstjerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- I dag aksepterer kommunen at en gruppe mennesker blir tvunget til å iføre seg et klesplagg. Vi vil ikke være med på å stemple noen grupper, sier den lokale Frp-toppen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Ifølge avisen sammenligner han bruken av hodeplagget med den gule davidstjernen som jødene i Nazi-Tyskland måtte bære.

- Skal vi kjempe ved siden av de intolerante islamske lederne som vil pålegge kvinner å bruke hijab, eller skal vi stå på siden til kvinnene som kjemper for større toleranse og likeverd?

Sarpsborg Frp vil forby kommuneansatte å bruke hijab, nikab og burka - samt finlandshette. Heller ikke barn i skoler eller barnehager skal ha lov til å bruke plagget.

- Hvis vi får flertall for dette forslaget, vil Sarpsborg ta et kvantesprang i mer eller mindre hele den vestlige verden i kampen for likeverd og likestilling, sier Hagen.
NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media