Frp-politiker slo politimann til blods

Kameraten tatt for urinering på offentlig sted.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-politikeren Henning Haaland i Sokndal i Rogaland er siktet for vold mot offentlig tjenestemann etter at han slo til en politimann så blodet rant.

Slaget falt sist lørdag etter at Haaland og et vennepar var på byen i Egersund. Kameraten skal ifølge Stavanger Aftenblad ha blitt tatt for urinering og kjørt til politistasjonen fordi han nektet å oppgi sitt navn. Da politibilen vendte tilbake løp Haaland til og reiv opp døren på politibilen.

- Den siktede var storsnutet. Plutselig kom det en knyttneve som traff nesa til politimannen så blodet rant, sier politistasjonssjef Henry Tendenes ved Egersund politistasjon til avisen.

Frp-politikeren ble arrestert og etter avhørene lørdag og søndag ble han siktet for vold mot offentlig tjenestemann.

Henning Haaland beklager det som skjedde, men sier politiets versjon er gal.

- Det er rett at jeg reiv opp bildøra, men da politimannen kom ut og tok tak i meg, ble jeg oppskjørtet. Det var mye armer og bein og høylytt diskusjon, og det kan være at jeg veivet borti nesa til politimannen, men det kan like gjerne være han selv som kom borti meg med nesa si, sier Haaland som ikke erkjenner straffskyld og sier det hele skjedde i affekt.

- Jeg er gammel bokser. Hvis jeg hadde slått politimannen med vilje, så hadde det endt langt verre enn dette. Likevel erkjenner jeg at det som skjedde ikke skulle ha skjedd.

- En folkevalgt bør tenke seg om to ganger før han slår. Dessuten mener jeg at folkevalgte bør gå foran med et godt eksempel, sier politistasjonssjef Tendenes.

(NTB)