Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp-politiker tatt for vinsmugling

Da tollerne fant 1800 liter tysk vin i varebilen forklarte lokalpolitikeren at det var til eget forbruk. Den gikk ikke svenske tollere på. Nå risikerer han fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lokalpolitikeren fra Akershus sitter nå fengslet i Sverige etter at han ble tatt med varebilen full av tyskprodusert vin, melder Romerikes Blad.

Også mannens 35 år gamle kamerat ble tatt i rutinekontrollen på Øresundbrua den 3. januar i år. Svensk politi mener de begge skal straffes for hele beslaget. Det kan få betydning for hvor lang straff de får.

Strafferammen er fengsel i inntil to år, men lokalavisa får opplyst at vanlig reaksjon tilsier at de to trolig slipper med rundt to måneders fengsel.

De to nordmennene har forklart at vinen i hovedsak skulle gå til privat forbruk.

- I tillegg har de forklart at noe skulle gis til bekjente, opplyser Anders Lethin ved den svenske påtalemyndigheten til Romerikes Blad.

Lokalpolitikeren skal inntil i fjor høst ha vært leder i lokallaget, men er fremdeles aktiv politiker med flere verv i lokalpolitikken.

(Dagbladet.no)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling