Frp-politiker trekker seg etter «Hitler-selfie»

Dropper ut av kommunevalgslista, men er fortsatt medlem av partiet.

UFØRE(R): Kevin Hunter Nielsen (t.h.) trekker seg fra lokalvalgslista til Frp i Kragerø etter å ha publisert bilde av seg selv på Facebook som Adolf Hitler. Pegida-grunnleggeren Lutz Bachmann (t.v.) trakk seg også denne uka som leder for den islamkritiske bevegelsen, etter at et lignende bilde av ham ble spredt på nettet. Foto: Facebook
UFØRE(R): Kevin Hunter Nielsen (t.h.) trekker seg fra lokalvalgslista til Frp i Kragerø etter å ha publisert bilde av seg selv på Facebook som Adolf Hitler. Pegida-grunnleggeren Lutz Bachmann (t.v.) trakk seg også denne uka som leder for den islamkritiske bevegelsen, etter at et lignende bilde av ham ble spredt på nettet. Foto: Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kevin Hunter Nielsen, organisatorisk nestleder i Kragerø Frp, stiller likevel ikke som sjettemann på Frp's kommunevalgsliste foran høstens valg.

Det er Telemarksavisa som melder dette. Samme avis meldte fredag at Nielsen hadde lagt ut et bilde av seg selv på sin Facebook-side, der han hadde etterlignet Adolf Hitlers karakteristiske bart og sideskill. Høyrehånda var løftet til en nazihilsen.

Kommunikasjonsrådgiver Erik Tørrisen i Frp's stortingsgruppe opplyser til Dagbladet at saken er håndtert lokalt, og at partiet sentralt ikke har involvert seg.

- Han har trukket seg som kandidat fra valglisten, men er fremdeles medlem av partiet, sier lokallagsleder i Kragerø, Thorleif Fluer Vikre, til Telemarksavisa.

Nielsen selv sier at Facebook-bildet var ment som en spøk.

- Jeg har tatt det bort, det var kanskje ikke så lurt å gjøre dette.

Til avisa sa varaordfører og toppkandidat Henriette Fluer Vikre følgende til Telemarksavisa i går, på spørsmål om hun syns publiseringen av bildet var passende for en Frp-kandidat:

- Det kommer an på hva slags motivasjon han hadde for å legge det ut. Jeg må selvfølgelig snakke med ham om dette. Som kandidat til folkevalgte verv har man et særlig ansvar for å tenke godt gjennom hva man gjør, sier Fluer Vikre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.