Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp-politiker vil åpne dørene for flyktninger hvis de er kristne

- Vi har nok muslimer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lokalpolitiker Svein Musum (Frp) mener at muslimer ikke har noe å bidra med i Levanger. 

- Min erfaring er at muslimske flyktninger ikke vil tilføre oss i Levanger noe positivt, sa Musum ifølge Trønder-Avisa, etter et innlegg i kommunestyremøtet i går. 

Kommunestyret behandlet i går Integrerings- og mangfoldsdirektoratets (IMDi) anmodning om bosetting av flyktninger i den Ap-styrte kommunen i Nord-Trøndelag.  

- Skeptisk til islam Musum vil likevel at Levanger skal ta imot 45 flyktninger Syria og Irak, men på betingelse av at de skal være kristne. Musum mener at det er flest kristne som er forfulgt i disse områdene. 

Dagbladet har vært i kontakt med Musum som ikke ønsker å kommentere saken. Ifølge Trønder-Avisa ble Musums innlegg møtt med taushet i den politiske forsamlingen.

«Politikerne satt rådville tilbake og trodde knapt hva de hørte», skriver avisa.

 - Jeg er skeptisk til islam. Ja, jeg synes vi har nok muslimer i Levanger som det er, sier Musum på direkte spørsmål fra Trønder-Avisa like etter kommunestyremøtet. 

- Vil ikke skifte religion Musum synes på ingen måte det er noe galt med utspillet om å foretrekke kristne fremfor muslimer, og virker skeptisk til hvorvidt han får beholde religionen sin dersom Levanger tar imot muslimer. 

- Vi slipper i hvert da å forandre vår egen religion når vi omgås kristne flyktninger, sier han til Trønder-Avisa.

Fikk støtte fra Frp Det sitter 35 representanter i Levangers kommunestyre, blant dem tre fra Fremskrittspartiet. Levanger-ordfører Robert Svarva (Ap) forteller til Dagbladet at Musum fikk støtte fra sine medrepresentanter, men ikke flere. 

- Dette innspillet er helt meningsløst. Jeg hadde håpet at vi var kommet litt lengre enn dette. Vi skal ta imot de som er i nød, og ikke la religion avgjøre hvem vi tar imot, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling