Frp-politikere snur om datalagring

Vil kjempe for at Frp snur i saken og sikrer flertall for det omstridte EU-direktivet.

VIL SNU: Hans Frode Asmyhr. Foto: Scanpix
VIL SNU: Hans Frode Asmyhr. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Flere i Frp mener partiets nei-standpunkt til datalagringen politiet ønsker seg er horribelt. Mange vil kjempe for at Frp snur i saken og sikrer flertall for det omstridte EU-direktivet.

Torsdag gikk Kripos knallhardt ut i Aftenposten og advarte mot konsekvensene av at Norge sier nei til EUs datalagringsdirektiv. Kripos-ledelsen frykter at Norge blir en frihavn for kriminelle når teleselskapene om kort tid reduserer lagringstiden for trafikkdata - og Norge samtidig sier nei til direktivet. Kripos gjør inntrykk i Frps stortingsgruppe, og nå ønsker flere sentrale Frp-ere å endre partiets standpunkt.

- Det er et paradoks at Frp, som tradisjonelt ønsker å gi politiet alt nødvendig verktøy for å bekjempe kriminalitet, nå stiller seg på sidelinjen fordi vi har tatt standpunkt for tidlig. Jeg vil jobbe for at Frp snur. Mitt inntrykke er at mange i Frps stortingsgruppe tenker som meg, sier Hans Frode Asmyhr (Frp) i justiskomiteen.

Det kan bety at Ap ikke er avhengig av Høyre for å hindre at Norge tar i bruk reservasjonsretten i EØS-avtalen.

Nestleder i Frp, og leder i justiskomiteen, Per Sandberg sier det er åpenbart at kriminalitetsbekjempelsen rammes når teleselskapene kutter lagringstiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer