Frp-politikere venter at voldtektssaken blir henlagt

Skal inn til politiavhør i dag.

BEKREFTER AVHØR I DAG:  De to Frp-politikerne som er anmeldt for voldtekt skal avhøres av politiet i dag bekrefter leder for Oslopolitiets avsnitt for seksualforbrytelser, Kari-Janne Lid. 
Foto: Morten Holm / Scanpix
BEKREFTER AVHØR I DAG: De to Frp-politikerne som er anmeldt for voldtekt skal avhøres av politiet i dag bekrefter leder for Oslopolitiets avsnitt for seksualforbrytelser, Kari-Janne Lid. Foto: Morten Holm / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fe to Frp-politikerne som er anklaget av en partifelle for voldtekt i august skal tirsdag inn til politiavhør. De venter en snarlig henleggelse, ifølge advokat John Christian Elden.

Kari-Janne Lid, som leder Oslo-politiets avsnitt for seksualforbrytelser, bekrefter avhørene overfor NTB. Det er ikke tatt ut noen formelle siktelser i saken så langt.

En kvinnelig tillitsvalgt i Fremskrittspartiet har politianmeldt to partifeller for voldtekt etter at valgkamparrangement i august. Begge mennene avviser kategorisk anklagene. De har selv ønske å bli avhørt så raskt som mulig, ifølge advokat John Christian Elden, som er forsvarer for en av mennene.

- De vil tilbakevise på det sterkeste anklagene mot dem. De har selv ikke sett noen dokumenter og bare fått anklagene rettet mot seg via mediene. De regner med å få forklart seg nå og at saken henlegges etter det, sier Elden til NTB.

Den andre mistenkte vil så langt ikke kommentere om han har kontaktet advokat, men henviser til tidligere uttalelser der han tar fullstendig avstand fra anklagene som rettes mot seg.

Etter det NRK kjenner til vurderer politiet om de skal avhøre personer som var til stede på festen i forkant av den angivelige voldtekten. Den skal ifølge kvinnen ha skjedd hjemme hos en av de anmeldte etter en fest i forbindelse med et valgkamparrangement på partikontorer i Oslo 6. august.

(NTB)