MELDT SEG UT: Claus Forberg i Kragerø Frp har meldt seg ut av partiet etter de kontroversielle uttalelsene fredag. Foto: Privat / Privat
MELDT SEG UT: Claus Forberg i Kragerø Frp har meldt seg ut av partiet etter de kontroversielle uttalelsene fredag. Foto: Privat / Privat Vis mer

Frp-politikeren som sa han «skjønte den svenske tullingen» er ferdig i partiet

Meldte seg ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Fredag kom det fram at Claus Forberg, som var styremedlem i Kragerø Frp, hadde kommet med følgende melding på Facebook.

«Jeg skjønner nesten den svenske tullingen som gikk løs på skolen med sverd i dag ...»

Med dette siktet han til den 21 år gamle Anton Lundin-Pettersson som tok livet av en elev og en elevassistent på en skole i Trollhättan i Sverige. Han ble selv skutt og drept av politiet.

Meldt seg ut Nå bekrefter Thorleif Fluer Vikre, leder i Kragerø Frp, overfor Dagbladet at Forberg har meldt seg ut av partiet.

- Jeg kan bekrefte at han ikke lenger er medlem av partiet. Han har valgt å gjøre det selv, og han er veldig lei seg for at ting har blitt som de har blitt, sier Vikre til Dagbladet.

- Han er lei seg for alt oppstyret rundt dette.

- Hvordan reagerte du da du først fikk høre om dette på fredag?

- Som jeg kjenner han ble jeg veldig overraska over at han kom med noe som kunne tolkes som støtte til en drapsmann. Jeg tror ikke helt han innså konsekvensene, sier han.

Angret Forberg har ikke svart på Dagbladets henvendelser i dag, men han sa til Nettavisen fredag at han i alle fall først sto inne for meldingen.

- Jeg mener det mange i Norge mener. Jeg er irritert og forbannet over innvandringspolitikken, både i Sverige og i Norge, sa han.

Litt senere samme dag hadde han gjort helomvending, og sa at han angret.

- Jeg trodde man kunne ytre seg slik, men skjønner nå at det ikke får. Hvis man er misfornøyd med dagens politikk, så er det ikke bare å plumpe ut med det, slik jeg gjorde. Det var dumt av meg.

Rasistisk motivert Det var torsdag i forrige uke at den 21 år gamle Lundin Pettersson gikk til angrep på både elever og ansatte på skolen i Sverige.

Den 20 år gamle elevassistenten Lavin Eskandar mistet livet da han forsøkte å hindre sverddesperadoen fra å angripe flere elever. Også 15 år gamle Ahmed Hassan ble drept.

Fredag morgen bekreftet politiet at de mener drapene var rasistisk motivert. De vil derimot ikke bekrefte eller kommentere spekulasjonene om at drapsmannen hadde tilknytning til nynazister.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer