Frp-prest for fri innvandring

MODUM (Dagbladet): Kallskapellan Steinar Sund (42) i Modum prestegjeld i Buskerud er en annerledes prest. Han representerer Fremskrittspartiet i kommunestyret, og er kumulert på partilista ved årets valg. Men han er for fri innvandring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Soknepresten i Modum, Jon Mamen (54), synes det bør være litt politisk balanse blant de lokale Herrens tjenere og står på SVs liste.

Den politiske aktiviteten hos kirkens ansatte i denne Buskerud-kommunen er i det hele tatt imponerende: Organisten står på Høyres liste, og diakonen på KrF-lista.

Åpne grenser

Sund er misjonærbarn og har bodd til sammen åtte år på Madagaskar. Det er kanskje derfor han har et syn på innvandring som er i strid med Frp's partiprogram.

- For meg kunne det gjerne være åpne grenser for innvandring utenfra. Det ville være en berikelse, og vi har god plass her i landet.

- Det jeg er imot er at innvandrerne skal ha offentlig støtte. De får komme hit og slå seg ned for egen regning, ikke på skattebetalernes, sier Sund.

Han liker ikke kampanjen til partifellene Kleppe og Hedstrøm:

- Det er uheldig at de reiser rundt slik de gjør. Det bare skader Frp, sier Sund.

Fornuften styrer

Sund kjenner ikke andre prester som er aktive Frp-tilhengere, men tillegger ikke det så stor vekt. Han tar det heller ikke tungt at nå avdøde biskop i Stavanger, Bjørn Bue, i sin tid sa at det er uforenlig med kristen tro å stemme Frp.

- Politikk er en verdslig sak. Fornuften skal styre politikken, ikke Bibelen. Et par år før jeg begynte prestestudier på Misjonshøyskolen i Stavanger, var 3- 4 av studentene på nippet til å bli utvist fordi de sto på SVs liste, sier Sund, som ble veldig begeistret for Anders Lange i sin ungdom.

- I dag ser jeg veldig opp til Carl I. Hagen, jeg gjør det, sier Sund.

For Sund og Frp er hovedsaken å bekjempe økende investeringer og låneopptak i kommuneøkonomien.

- Vi er jo uenige, men vi respekterer hverandre og har ikke behov for å fly rundt og hakke og kjefte på hverandre, sier sokneprest Mamen.