Frp priser Tore Sandberg

Tore Sandberg får Alvheims ærespris på lørdag. I hvert fall en journalist Carl I. Hagen liker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) - Tore Sandberg har imponert det norske folk, blant annet i arbeidet med Per Liland- og Fritz Moen-sakene. Han er medmennesket som uten hensyn til egen situasjon har kjempet for å oppnå rettferdighet, sier Frp-høvdingen Carl I. Hagen til Dagbladet.no.

Under festmiddagen på Frps landsmøte lørdag kveld vil John Alvheims sønn Jarle overrekke utmerkelsen til den prisbelønte journalisten. Det var i år 32 kandidater til prisen som består av 50|000 kroner.

- Det eneste som talte i mot å gi utmerkelsen til Sandberg var at han hadde så mange fra før, sier Hagen til Dagbladet.no.

- Det er ikke så ofte du lovpriser en journalist?

- Jeg liker mange journalister, men for mange av dem vrir, vrenger og presenterer for lite korrekt informasjon, sier Hagen.

I begrunnelsen fra juryen, som består av Hagen, sykehusdirektør Jan Vincent Johannessen og Frp-byråd Sylvi Listhaug, heter det blant annet: «I et hvert samfunn, også vårt, er det grunn til å tro at personer blir dømt på feilaktig grunnlag. Dessverre skjer dette ofte på grunn av faktiske feil og slurv fra politi, påtalemyndighet og domstoler. Det er dessverre få personer og organisajoner som engasjerer seg i arbeidet for å avsløre overgrep som begås ved at uskyldige, ressurssvake personer blir feilaktig dømt. Særlig så vi dette i Per Liland-saken og Fritz Moen-saken.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer