Frp's Mazyar Keshvari:

Frp-profil: Bilbrannene skyldes innvandring: - Ingen opplysninger som skal tilsi at det er innvandrere, sier politiet

Politiet kan ikke utelukke at innvandrere eller innvandrerungdom står bak én eller flere av bilbrannene i Oslo, men har ingen opplysninger som skulle tilsi det.

- SKYLDES INNVANDRING: Frp's innvandringspolitiske talsmann Mazyar Keshvari gikk i går ut og sa at den siste tidas bilbranner i Oslo, skyldes innvandring. Det har politiet i Oslo ingen holdepunkter for å si. Foto: NTB Scanpix
- SKYLDES INNVANDRING: Frp's innvandringspolitiske talsmann Mazyar Keshvari gikk i går ut og sa at den siste tidas bilbranner i Oslo, skyldes innvandring. Det har politiet i Oslo ingen holdepunkter for å si. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Bilbrannene i Oslo den siste tida er et resultat av innvandring, hevdet Frp's innvandringspolitiske talsmann Mazyar Keshvari overfor NRK i går.

- Grunnen er den massive innvandringen til Norge, til tross for advarsler vi har kommet med, sa Frp-politikeren.

Det kan ikke politiet slå fast.

- Vi har foreløpig ingen opplysninger som skal tilsi at det er innvandrerungdom eller innvandrere generelt som står bak dette. Vi har faktisk opplysninger i en av sakene som tilsier at det er motsatt, sier seksjonssjef Rune Skjold i Oslo-politiet til Dagbladet.

Kan ikke utelukkes

Skjold leder seksjonen for finans- og miljøkriminalitet i Oslo politidistrikt. Under denne seksjonen ligger Oslo-politiets brannavsnitt, som har ansvaret for etterforskningen av bilbrannene i Oslo den siste tida.

Bare denne uka har elleve biler i hovedstaden brent i det som etterforskes som påtente branner.

Politiet kan ikke utelukke at de som eventuelt står bak noen av bilbrannene, er innvandrere eller har innvandrerbakgrunn, og at brannene således «skyldes innvandring». Opplysningene som tilsier at det kan være motsatt, er heller ikke gjeldene for alle tilfellene, forklarer Skjold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer