Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp-profil frykter følgene av Irak-beslutningen

Beslutningen om å sende norske soldater til Irak kan øke terrorfaren i Norge, advarer Fremskrittspartiets forsvarspolitiske talsperson Christian Tybring-Gjedde.

KSEPTISK: Stortingsrepresentant for Frp Christian Tybring-Gjedde frykter for konsekvensene av vedtaket om å sende nroske soldater til Irak. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
KSEPTISK: Stortingsrepresentant for Frp Christian Tybring-Gjedde frykter for konsekvensene av vedtaket om å sende nroske soldater til Irak. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): - Jeg frykter de langsiktige konsekvensene av å sende militære styrker til kampen mot IS i Irak, og er skeptisk til beslutningsprosessen som har vært i forkant av denne avgjørelsen, sa Tybring-Gjedde til Aftenposten i forkant av møtet i den utvidede utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget torsdag ettermiddag.

- Vi har erfaring fra alle ganger vi tidligere har deltatt i denne typen utenlandsoperasjoner, at resultatet ikke blir fred og demokrati. Amerikanerne var allerede godt i gang med en motoffensiv mot IS. 100 norske offiserer vil ikke være avgjørende for om det blir seier eller tap, mener stortingsrepresentanten.

Han er bekymret for at oppmerksomheten svinner om egne nærområder og ønsker en bredere debatt om Norges utenlandsoperasjoner.

Som regjeringsparti er Fremskrittspartiets offisielle syn at beslutningen om å sende 195 soldater til Irak og Afghanistan, er nødvendig og riktig. (©NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!