Frp-profil måtte selv slette Facebook-post: -Folk spyr ut edder og galle

Debatten i sosiale medier har sporet helt av, mener Fremskrittspartiets Roy Steffensen. Han har selv måttet slette Facebook-poster etter hatefulle ytringer i kommentarfeltet.

SLETTET INNLEGG: Frp-politiker Roy Steffensen måtte slette innlegg på Facebook etter flere hatefulle kommentarer. Foto: Mimsy Møller/Samfoto
SLETTET INNLEGG: Frp-politiker Roy Steffensen måtte slette innlegg på Facebook etter flere hatefulle kommentarer. Foto: Mimsy Møller/Samfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tirsdag forrige uke la Roy Steffensen (Frp), leder av Utdannings- og forskningskomiteen, ut en status på Facebook.

Statusen måtte han slette, på grunn av stor pågang av hatefulle ytringer.

På Høyres landsmøte i går, uttrykte også kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner bekymring over lovligheten av ytringer i kommentarfelt.

Spesielt kommentarfeltet til Resett.no etter terrorangrepet i New Zealand gjorde inntrykk.

- Jeg er vel kjent med at det spres mye hat på nett og kommentarfelt. Det opptar meg og bekymrer meg. Men det Resett slipper gjennom, det er skremmende. Det er farlig. Jeg blir fysisk dårlig av å lese det, sa Sanner.

- Sporet fullstendig av

Innlegget Steffensen la ut handlet om at stortingsflertallet stemte mot Frps forslag om å frata terrorister statsborgerskapet.

- Jeg synes utviklingen i debatter og kommentarfelt på Facebook har sporet fullstendig av, og synes det er trist å se alt folk kan få seg til å skrive. Min oppfatning er at i saker jeg la ut før så ble det bedre debatter, men at nå er det overtatt til de som spyr ut edder og galle uten å tenke seg om.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer