To ansatte smittet på Hurtigruten:

Frp-profil var på «coronacruiset»

Tre hurtigruteansatte har fått bekreftet corona. Frp-profil Line Miriam Haugan sier at Hurtigruten gjorde en formidabel jobb med smittevern på forrige seilas.

Publisert
Sist oppdatert

Tre ansatte på Hurtigruten MS «Roald Amundsen» er bekreftet smittet med coronaviruset, opplyser kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen i Tromsø kommune på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

- Vi har altså fått bekreftet at tre er påvist positive med coronasmitte blant besetningen om bord på MS «Roald Amundsen».

Mannskap og passasjerer i karantene

Skipet la til kai i Tromsø fredag morgen. Beskjeden var først at to av mannskapet var smittet, men utover dagen kom det beskjed om et tredje smittetilfelle blant mannskapet.

De tre smittede er innlagt på Universitetssykehuset Nord-Norge, bekrefter sykehuset overfor Dagbladet. Alle tre er utenlandske statsborgere, som til daglig jobber på skipet, sier pressevakt Per-Christian Johansen.

Skipet er nå isolert, og alle de 160 besetningsmedlemmene om bord er i karantene, og vil bli testet.

Også passasjerene har fått beskjed om at de må i karantene.

- Alle passasjerene som har vært om bord på båten har vi i samråd med nasjonale smittevernmyndigheter gitt info om at også de må i karantene, foreløpig, forteller Kristoffersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer