Frp-protest om kommuneøkonomien: - Hvis målet er at ikke alle barn skal gå på skole, er det en god start

Lokallaget i Lurøy kritiserer forslaget til nytt inntektssystem.

LOVUND: Det lille tettstedet i Lurøy kommune i Nordland er bare ett av flere i den spredtbygde kommunen. Foto: © Orsolya Haarberg / NN / Samfoto
LOVUND: Det lille tettstedet i Lurøy kommune i Nordland er bare ett av flere i den spredtbygde kommunen. Foto: © Orsolya Haarberg / NN / Samfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Regjeringen har varslet inntektssystemet til kommunene skal endres. Det fikk forrige uke ordførere over hele landet til å protestere.

Mange kommuner har nemlig funnet ut at de vil tape store summer. Aller dårligst kommer Lurøy kommune i Nordland ut, hvor inntektssystemet vil føre til at de taper over 5000 kroner årlig per innbygger.

Protest i nord Det har fått det lokale Frp-laget til å protestere mot egen regjering. Trolig blir inntektssystemet tema når Frp har landsstyremøte til helga.

Nordland Frp har også oversendt en uttalelse om saken til partiet sentralt.

«Det er for oss vanskelig og se den reelle logikken i dette. En av grunnene til dette er blant annet at de aller minste kommunene i Nordland er de som får mest økning, mens de som kommer neste i størrelse får størst reduksjon. Dette er kommuner som er meget livskraftige og bidrar i meget stor grad til samfunnet gjennom skatteinntekter og verdiskapning. Vi snakker her blant annet om en av de viktigste havbruksregionene i landet.», står det i uttalelsen, som riktignok ikke er politisk behandlet av fylkeslaget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer