- Frp prøvde å spille innvandringskortet igjen, men det var totalt mislykket

Audun Lysbakken mener Frp feiler i innvandringsdebatten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STORTINGET, OSLO (Dagbladet): Carl I. Hagen og Fremskrittspartiet har gjort seg upopulære blant flere av partiene i valgkampen, etter flere kontroversielle utspill i flyktningdebatten.

Nå er det Hagens siste innlegg på Facebook som møter hevede øyenbryn. I facebookinnlegget, som ble publisert seint lørdag, skriver Hagen blant annet at «såkalte flyktninger ikke er forfulgt men kun streber etter en bedre situasjon med betalte velferdsgoder betalt av den befolkning som er i mottagerlandene.»

Noe som eksemplifiseres med faren til treåringen Aylan Kurdi, den lille gutten som ble funnet død på stranda: «Så også faren til den døde gutten vi så de siste dagene som ifølge engelske aviser flyktet fra en trygg hverdag i Tyrkia for å få fikset tennene sine i Sverige. De naive sosialister vil som vanlig bedras!i»- Uanstendig og uverdig av Hagen, sier seniorrådgiver Pål Nesse i Flyktningehjelpen i Dagbladet mandag. - Ukloke formuleringer Videre i Facebook-innlegget skriver Hagen at han ikke blir imponert av folk som gir mat fra restaurantene sine, og ber folk åpne opp hjemmene sine i fem år. Mandag gjestet Hagen DBTVs livesending fra Valgboden foran Stortinget i Oslo, der han møtte SV-leder Audun Lysbakken til debatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.