Frp rammet av nye varsler

Regjeringspartiet har mottatt to nye varsler som er til behandling nå. Varslene er av «varierende alvorlighetsgrad».

NYE VARSLER: Organisasjonsutvalget i Frp har fått to nye varsler. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
NYE VARSLER: Organisasjonsutvalget i Frp har fått to nye varsler. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Saken bekreftes av Mandal-ordfører Alf Erik Andersen (Frp), som leder organisasjonsutvalget i partiet.

Utvalget ble inntil nylig ledet av Helge André Njåstad, som har trukket seg fra alle verv i partiet etter å ha delt sensitive opplysninger med en partifelle. Det er organisasjonsutvalget som behandler de nye varslene.

- Jeg kan bekrefte at organisasjonsutvalget har mottatt to nye varsler i 2019, av varierende alvorlighetsgrad. Sakene er under behandling, sier Andersen til Dagbladet.

Uklart nivå

Han vil ikke besvare Dagbladets spørsmål om varslene dreier seg om seksuell trakassering eller ei.

- Dreier varslene seg om Frp-tillitsvalgte på lokalt, regionalt eller nasjonalt nivå?

- Jeg vil ikke kommentere pågående saker, svarer Andersen.

Han har ikke besvart Dagbladets spørsmål om hvor langt partiet er kommet i behandlingen av de to nye varslene. Det er uklart om varslene gjelder samme person.

Metoo og Frp

Frps stortingsrepresentant Ulf Leirstein trakk seg i fjor fra alle tillitsverv i partiet etter påstander om at han hadde foreslått trekantsex med en femtenåring overfor et kvinnelig partimedlem. Han skal også ha sendt hardporno til en 15-åring.

«NRK presenterer i dag en gammel sak hvor en anonym gutt, som da var 14 år gammel, forteller om blant annet eposter og tekstmeldinger fra meg med seksualisert innhold. Uten å kommentere alt som fremkommer erkjenner jeg at jeg har gått over streken, og det beklager jeg», skrev Leirstein på sin facebookside den gang.

Leirstein var møteleder da nystiftede Viken Frp holdt sitt årsmøte i vinter. Det vakte stor oppsikt blant flere i partiet at han ble gitt den tilliten. Partileder Siv Jensen talte under møtet.

FpU-opprør

I februar i år ble en Frp-er siktet for voldtekt av en partikollega etter et fylkesårsmøte i Haugesund.

Helge André Njåstad ledet utvalget som skulle håndtere alle varsler om seksuell trakassering i partiet. Han trakk seg etter å ha delt sensitiv informasjon om metoo-varslene.

I FpU har flere reagert på måten moderpartiet har håndtert metoo-varsler. I et opprop i fjor stilte 18 FpU-tillitsvalgte seg bak en kritikk mot partiet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer