Lønnsfesten i Oslo-skolen

Frp raser: - Gjentatt løgn

Dagbladet fortalte at Marte Gerhardsen skrøt av en skolesatsing som ikke finnes. Frp mener Gerhardsen lyver og hadde fått sparken dersom hun jobbet i næringslivet.

KRITISK: Minst ti personer i Utdanningsetaten i Oslo har sagt opp de siste månedene. Hallstein Bjercke er kirtisk til det som skjer i Oslo-skolen. Reporter: Steinar Suvatne / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Under høringa etter Dagbladets avsløringer om Oslo-skolen skrøt utdanningsdirektør Marte Gerhardsen om skolens satsing på talenter i realfag.

Gerhardsen fortalte, stikk i strid med Dagbladets sak om nedlagt talentsatsing ved Vitensenteret, at det nå skulle brukes mer penger på talentsatsing gjennom samarbeid med Vitensenteret.

Frp: - Gjentatt løgn

Dagbladet fortalte onsdag formiddag at samarbeidet Gerhardsen skrøt av også er helt ukjent for lederen av Vitensenteret.

- Såvidt jeg vet så stemmer ikke det Gerhardsen sa. Og jeg antar at dersom Utdanningsetaten skulle utvide talentsatsinga, så hadde det vært naturlig for dem å nevne det for oss som driver denne talentsatsinga. Det er jo litt vrient å utvide vårt tilbud uten å snakke med oss underveis, sa vitensenterets leder Safina De Klerk til Dagbladet.

Opposisjonen i Oslo varsler nå at ansvarlig byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) vil måtte svare for Gerhardsens påstand under spørretimen onsdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.