Lønnsfesten i Oslo-skolen

Frp raser: - Gjentatt løgn

Dagbladet fortalte at Marte Gerhardsen skrøt av en skolesatsing som ikke finnes. Frp mener Gerhardsen lyver og hadde fått sparken dersom hun jobbet i næringslivet.

KRITISK: Minst ti personer i Utdanningsetaten i Oslo har sagt opp de siste månedene. Hallstein Bjercke er kirtisk til det som skjer i Oslo-skolen. Reporter: Steinar Suvatne / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Under høringa etter Dagbladets avsløringer om Oslo-skolen skrøt utdanningsdirektør Marte Gerhardsen om skolens satsing på talenter i realfag.

Gerhardsen fortalte, stikk i strid med Dagbladets sak om nedlagt talentsatsing ved Vitensenteret, at det nå skulle brukes mer penger på talentsatsing gjennom samarbeid med Vitensenteret.

Frp: - Gjentatt løgn

Dagbladet fortalte onsdag formiddag at samarbeidet Gerhardsen skrøt av også er helt ukjent for lederen av Vitensenteret.

- Såvidt jeg vet så stemmer ikke det Gerhardsen sa. Og jeg antar at dersom Utdanningsetaten skulle utvide talentsatsinga, så hadde det vært naturlig for dem å nevne det for oss som driver denne talentsatsinga. Det er jo litt vrient å utvide vårt tilbud uten å snakke med oss underveis, sa vitensenterets leder Safina De Klerk til Dagbladet.

Opposisjonen i Oslo varsler nå at ansvarlig byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) vil måtte svare for Gerhardsens påstand under spørretimen onsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer