Frp raser mot Norge

Sentrale Frp går helt av skaftet i sin fordømmelse av Norges og EUs boikott av Østerrike og Haiders regjeringsparti. Carl I. Hagen, Vidar Kleppe og Øystein Hedstrøm kan ikke se en eneste grunn til å reagere mot Haiders regjering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mens det meste av det politiske Norge fordømmer den nye koalisjonsregjeringen i Østerrike med Frihetspartiet, mener Fremskrittspartiet at EU og USA bryter demokratiske og folkerettslige prinsipper. Radarparet Vidar Kleppe og Øystein Hedstrøm, som er kjent for sine sterke innvandringsfiendtlige holdninger, raser mot Norges rolle i boikotten av Østerrike. - Dette vitner om at Norge har en regjering som overhodet ikke vil godta demokratiske valg. Norge og EU opptrer som bødler som forhåndsdømmer en hel nasjon, sier de. - Dette er en grov forhåndsdømming av en lovlig demokratisk valgt regjering, sier Carl I. Hagen til Dagbladet.

Store problemer

- Når Bondevik-regjeringen bryter kontakten med Østerrike, vil den få store problemer med å forsvare kontakten med og u-hjelpen til land som regelmessig bryter menneskerettigheter. Dette gjelder land som Russland, Iran, Kina, og for ikke å snakke om afrikanske land.

Grunnløst

Hagen har overfor UD etterlyst grunnlagsmateriale for Norges standpunkt. - Det sjokkerende er at regjeringen ikke har noen som helst analyse av Frihetspartiet til Jörg Haider. De må jo dømmes etter hva de har gjort og gjør, det holder ikke med noen påståtte uttalelser. Jeg har fått Stortingets kontor til å framskaffe og oversette Jörg Haiders partiprogram. Det er det mange punkter du vil finne i både konservative og liberalistiske partier. Deler passer overens med både Høyres og Frp's programmer, sier Hagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer