Frp raser mot Norge

Sentrale Frp går helt av skaftet i sin fordømmelse av Norges og EUs boikott av Østerrike og Haiders regjeringsparti. Carl I. Hagen, Vidar Kleppe og Øystein Hedstrøm kan ikke se en eneste grunn til å reagere mot Haiders regjering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens det meste av det politiske Norge fordømmer den nye koalisjonsregjeringen i Østerrike med Frihetspartiet, mener Fremskrittspartiet at EU og USA bryter demokratiske og folkerettslige prinsipper. Radarparet Vidar Kleppe og Øystein Hedstrøm, som er kjent for sine sterke innvandringsfiendtlige holdninger, raser mot Norges rolle i boikotten av Østerrike. - Dette vitner om at Norge har en regjering som overhodet ikke vil godta demokratiske valg. Norge og EU opptrer som bødler som forhåndsdømmer en hel nasjon, sier de. - Dette er en grov forhåndsdømming av en lovlig demokratisk valgt regjering, sier Carl I. Hagen til Dagbladet.

Store problemer

- Når Bondevik-regjeringen bryter kontakten med Østerrike, vil den få store problemer med å forsvare kontakten med og u-hjelpen til land som regelmessig bryter menneskerettigheter. Dette gjelder land som Russland, Iran, Kina, og for ikke å snakke om afrikanske land.

Grunnløst

Hagen har overfor UD etterlyst grunnlagsmateriale for Norges standpunkt. - Det sjokkerende er at regjeringen ikke har noen som helst analyse av Frihetspartiet til Jörg Haider. De må jo dømmes etter hva de har gjort og gjør, det holder ikke med noen påståtte uttalelser. Jeg har fått Stortingets kontor til å framskaffe og oversette Jörg Haiders partiprogram. Det er det mange punkter du vil finne i både konservative og liberalistiske partier. Deler passer overens med både Høyres og Frp's programmer, sier Hagen.