Frp: Regjeringen gir en falsk trygghet

Ketil Solvik-Olsen (FrP) synes regjeringen gir en falsk trygghet når de presenterer forslaget til revidert nasjonalbudsjett som stramt.

MER OLJEPENGER: Ketil Solvik-Olsen (Frp) synes regjeringen kunne brukt mer oljepenger i revidert nasjonalbudsjett.
Foto: Berit Roald / Scanpix
MER OLJEPENGER: Ketil Solvik-Olsen (Frp) synes regjeringen kunne brukt mer oljepenger i revidert nasjonalbudsjett. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fremskrittspartiet er det eneste som synes regjeringen kunne brukt mer oljepenger i revidert nasjonalbudsjett.

- Vi utelukker ikke å bruke noe mer av overskuddet i oljeinntekter enn regjeringen legger opp til. Ved å gjøre viktige invisteringer nå sparer vi oss for vanskelige tider senere, sier Frps finanspolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen til Dagbladet.

Mer til vei I regjeringens forslag til revidert budsjett kommer det fram at skatteinntektene har økt med 5 milliarder kroner og at inntektene fra oljesektoren har økt med 27 milliarder kroner. Ketil Solvik-Olsen synes regjeringen ville gjort lurt i å investere mer i vei og bane.

- Måten vi lånfinansierer veier på nå er dyrt og ufornuftig. For eksempel veien som skal bygges ut på Ryfast. Her må billistene betale ikke bare for veien, men også for lånet vi har tatt fra Tyskland for å bygge veien og administrasjonskostnader knyttet til dette, sier Solvik-Olsen og legger til:

- I budsjettet sparer vi 33 milliarder kroner mer enn planlagt. Noe av dette betydelige handlingsrommet burde ha vært brukt til å investere mer i vei.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer