Frp: Regjeringen gir en falsk trygghet

Ketil Solvik-Olsen (FrP) synes regjeringen gir en falsk trygghet når de presenterer forslaget til revidert nasjonalbudsjett som stramt.

MER OLJEPENGER: Ketil Solvik-Olsen (Frp) synes regjeringen kunne brukt mer oljepenger i revidert nasjonalbudsjett.
Foto: Berit Roald / Scanpix
MER OLJEPENGER: Ketil Solvik-Olsen (Frp) synes regjeringen kunne brukt mer oljepenger i revidert nasjonalbudsjett. Foto: Berit Roald / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fremskrittspartiet er det eneste som synes regjeringen kunne brukt mer oljepenger i revidert nasjonalbudsjett.

- Vi utelukker ikke å bruke noe mer av overskuddet i oljeinntekter enn regjeringen legger opp til. Ved å gjøre viktige invisteringer nå sparer vi oss for vanskelige tider senere, sier Frps finanspolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen til Dagbladet.

Mer til vei I regjeringens forslag til revidert budsjett kommer det fram at skatteinntektene har økt med 5 milliarder kroner og at inntektene fra oljesektoren har økt med 27 milliarder kroner. Ketil Solvik-Olsen synes regjeringen ville gjort lurt i å investere mer i vei og bane.

- Måten vi lånfinansierer veier på nå er dyrt og ufornuftig. For eksempel veien som skal bygges ut på Ryfast. Her må billistene betale ikke bare for veien, men også for lånet vi har tatt fra Tyskland for å bygge veien og administrasjonskostnader knyttet til dette, sier Solvik-Olsen og legger til:

- I budsjettet sparer vi 33 milliarder kroner mer enn planlagt. Noe av dette betydelige handlingsrommet burde ha vært brukt til å investere mer i vei.

Tar æren fra oljenæringen
FrPs finanspolitiske talsmann mener også regjeringen bør takke oljenæringen for at Norge fortsatt er annerledes-landet i et Europa i krise.

- Det er en smart oljenæring som er grunnen til at AS Norge fortsatt går så bra. Det kan ingen regjering, hverken den rødgrønne eller en borgelig regjering ta æren for. Den realiteten er slik på grunn av den høye oljeprisen, og markedskrefter utenfor vår kontroll, sier Solvik-Olsen.

For kortsiktig
Han mener også at regjeringen skyter seg selv i leggen ved å ikke gjøre mer langsiktige investeringer og peker blant annet på at det er lite tilrettelagt for vindkraftbransjen.

- Det er billigere å få grønne serfikater i Sverige enn i Norge. Her burde regjeringen satt bedre rammevilkårene for norsk grønn industri, mener Solvik-Olsen.

- Dette handler om å legge til rette for den industrien som vi skal leve av når vi går tom for olje, sier han videre.