Frp reiser dit «Sharia-loven har overtatt fullstendig»

Får guidet tur i moské og Malmöbydelen Rosengård. Men Siv Jensen står over turen.

HIT GÅR TUREN: Siv Jensen har brukt Malmö-bydelen Rosengård som skrekkeksempel på hva «snikislamisering» og «ghettoisering» kan føre til. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HIT GÅR TUREN: Siv Jensen har brukt Malmö-bydelen Rosengård som skrekkeksempel på hva «snikislamisering» og «ghettoisering» kan føre til. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I ettermiddag ble det klart av den lenge bebudede Frp-reisen til Malmösbydelen Rosengård gjennomføres. I morgen kveld reiser en delegasjon med fire Frp-politikere.

- Sharialov
Siv Jensen beskrev Rosengård i følgende ordlag på et landsstyremøte i Frp i slutten av februar:

«Hvor utrykningspersonell ikke tør å kjøre inn i enkelte bydeler, hvor sharialoven har overtatt fullstendig og hvor svensk lov er satt til side. Det er hverdagen i Sverige, mine damer og herrer».

Utspillet baserte seg på den 28 sider lange rapporten «Hot mot demokrati och värdegrund - en lägesbild från Malmö» fra den svenske forsvarshøyskolen.

Invitert
Rapporten er omstridt i Sverige og Jensens utsagn skapte sterke reaksjoner i Malmö, både blant lokalbefolkningen og politikere. Byens ordfører inviterte Fremskrittspartiet til å få en runde i byen og studere miljøet nærmere.

Ordfører Ilmar Reepalu, som sokner til de svenske Socialdemokratene, foreslo selv en midlertidig innvandringsstopp i 2005, men oppfattet Jensens utspill i februar som en del av norsk valgkamp.

Til svenske TT sa han at det er viktig å være oppmerksom på en utvikling lik den man har sett i Malmö, men at denne utviklingen ikke nødvendigvis er typisk for muslimskdominerte strøk.

På programmet til Frp står blant annet et besøk til Malmö Islamic centre og byens integrerings-myndigheter.

Partiformann Siv jensen blir ikke med på turen. Hun skal til Russlands hovedstad Moskva og blir der til onsdag kveld. Torsdag skal hun ha møte med de parlamentariske lederne, opplyser partikontoret til Dagbladet.no.

TIL SVERIGE: Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg skal være med til Malmö. Gruppen reiser onsdag kveld. Det skal også Per-Willy Amundsen, Solveig Horne og Mazayr Keshvari.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
TIL SVERIGE: Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg skal være med til Malmö. Gruppen reiser onsdag kveld. Det skal også Per-Willy Amundsen, Solveig Horne og Mazayr Keshvari. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
REAGERTE: Andreas Konstantinidis, ordfører i Malmö-bydelen Rosengård, er rystet over at  FrPs Siv Jensen sier at sharia-loven har overtatt.
Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX SVERIGE
REAGERTE: Andreas Konstantinidis, ordfører i Malmö-bydelen Rosengård, er rystet over at FrPs Siv Jensen sier at sharia-loven har overtatt. Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX SVERIGE Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer