Frp reiser dit «Sharia-loven har overtatt fullstendig»

Får guidet tur i moské og Malmöbydelen Rosengård. Men Siv Jensen står over turen.

HIT GÅR TUREN: Siv Jensen har brukt Malmö-bydelen Rosengård som skrekkeksempel på hva «snikislamisering» og «ghettoisering» kan føre til. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HIT GÅR TUREN: Siv Jensen har brukt Malmö-bydelen Rosengård som skrekkeksempel på hva «snikislamisering» og «ghettoisering» kan føre til. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I ettermiddag ble det klart av den lenge bebudede Frp-reisen til Malmösbydelen Rosengård gjennomføres. I morgen kveld reiser en delegasjon med fire Frp-politikere.

- SharialovSiv Jensen beskrev Rosengård i følgende ordlag på et landsstyremøte i Frp i slutten av februar: «Hvor utrykningspersonell ikke tør å kjøre inn i enkelte bydeler, hvor sharialoven har overtatt fullstendig og hvor svensk lov er satt til side. Det er hverdagen i Sverige, mine damer og herrer».Utspillet baserte seg på den 28 sider lange rapporten «Hot mot demokrati och värdegrund - en lägesbild från Malmö» fra den svenske forsvarshøyskolen.

InvitertRapporten er omstridt i Sverige og Jensens utsagn skapte sterke reaksjoner i Malmö, både blant lokalbefolkningen og politikere. Byens ordfører inviterte Fremskrittspartiet til å få en runde i byen og studere miljøet nærmere.

Ordfører Ilmar Reepalu, som sokner til de svenske Socialdemokratene, foreslo selv en midlertidig innvandringsstopp i 2005, men oppfattet Jensens utspill i februar som en del av norsk valgkamp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer