Frp reiser dit «Sharia-loven har overtatt fullstendig»

Får guidet tur i moské og Malmöbydelen Rosengård. Men Siv Jensen står over turen.

HIT GÅR TUREN: Siv Jensen har brukt Malmö-bydelen Rosengård som skrekkeksempel på hva «snikislamisering» og «ghettoisering» kan føre til. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HIT GÅR TUREN: Siv Jensen har brukt Malmö-bydelen Rosengård som skrekkeksempel på hva «snikislamisering» og «ghettoisering» kan føre til. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I ettermiddag ble det klart av den lenge bebudede Frp-reisen til Malmösbydelen Rosengård gjennomføres. I morgen kveld reiser en delegasjon med fire Frp-politikere.

- SharialovSiv Jensen beskrev Rosengård i følgende ordlag på et landsstyremøte i Frp i slutten av februar: «Hvor utrykningspersonell ikke tør å kjøre inn i enkelte bydeler, hvor sharialoven har overtatt fullstendig og hvor svensk lov er satt til side. Det er hverdagen i Sverige, mine damer og herrer».Utspillet baserte seg på den 28 sider lange rapporten «Hot mot demokrati och värdegrund - en lägesbild från Malmö» fra den svenske forsvarshøyskolen.

InvitertRapporten er omstridt i Sverige og Jensens utsagn skapte sterke reaksjoner i Malmö, både blant lokalbefolkningen og politikere. Byens ordfører inviterte Fremskrittspartiet til å få en runde i byen og studere miljøet nærmere.

Ordfører Ilmar Reepalu, som sokner til de svenske Socialdemokratene, foreslo selv en midlertidig innvandringsstopp i 2005, men oppfattet Jensens utspill i februar som en del av norsk valgkamp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.