Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp-reiser for skattebetalernes penger

I ni år har Carl I. Hagen styrt en hemmelig reisekonto.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Flere hundretusen kroner er overført fra stortingsgruppas midler til reisekontoen som Hagen har administrert, skriver VG i dag.

Pengene er brukt på storbyreiser for Carl I. Hagen og en ekslusiv gruppe Frp-ere, samt deres ektefeller. Turene har gått til Madrid, London, Paris, Roma og Istanbul. Hagen skal ha dratt fram kredittkortet og betalt middager, alkoholservering og turer rundt om i byene.

Offisielt har turene vært studiereiser, men det finnes ingen regnskaper der disse studiereisene framkommer, dette bekrefter Hagen.

- Det har vært en studiekonto som skulle brukes til studievirksomhet. Den eksisterer fortsatt, men den vil nå bli avviklet, sier Hagen til VG.

Allerede i 1999 slo stortingsdirektøren fast at Frp brøt reglene hvis de brukte pengene til private reiser. Spørsmål om innsyn fra andre representanter skal ha blitt avvist av Hagen.

Partiet vil ikke opplyser hvor mye penger som totalt har blitt overført fra stortingsgruppa til kontoen. Frp-leder Siv Jensen kunne ikke svare på spørsmålene om kontoen da VG kontaktet dem, men Jensen sier hun er glad for at kontoen nå avvikles.

Det var John Alvheim, Fridtjof Frank Gundersen, Hans J. Røsjorde, Øystein Hedstrøm og Jan Simonsen som nøt godt av kontoen, i tillegg til Carl I. Hagen selv.

I SYDNEY: Her er Carl I. Hagen sammen med kona Eli under et besøk i Sydney, Australia i 2002.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling