Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp-representant:- Jeg ønsker flyseteavgiften dit pepper'n gror

Østfold-representanter krever at Rygge Lufthavn Rygge reddes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Østfold-representantene Ulf Leirstein og Erlend Wiborg slåss for en ny runde om flyseteavgiften og den varslede nedleggingen av Rygge Lufthavn Moss. Ifølge Wiborg vil Frps stortingsruppe i forbindelse med forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett søke en løsning med Høyre, Venstre og KrF som kan redde flyplassen og omlag 1000 arbeidsplasser i Østfold.

Full Frp-forvirring Men ifølge kommunikasjonssjef for Frp's stortingsgruppe, Ida Krag, var det ingen behandling og votering over flyseteavgiften på gruppemøtet.

- Det kom innspill til forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett. Men det var ingen sak oppe om flyseteavgiften, sier Krag til Dagbladet.

Finansminister og Frp-leder Siv Jensen sa i formiddag at det ikke er aktuelt å la seg presse av Ryanair til å fjerne flypassasjeravgiften.

Men ifølge Østfold-representant Erlend Wiborg er det full enighet i stortingsgruppa om at flyplassen må reddes, og aller helst ved at avgiften fjernes eller får en ny innretning.

Må redde flyplassen - Gruppa kom med innspill til forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett om at man må se om det er grep som kan tas for å redde Moss Lufthavn Rygge. Det kan være å fjerne avgiften eller å endre den, eller det kan være andre grep, sier Erlend Wiborg til Dagbladet.

- Er en løsning med alternative arbeidsplasser i Østfold aktuelt?

- Nei, nå handler det om å redde Moss Lufthavn Rygge. Noe av dem man skal behandle i revidert nasjonalbudsjett, er den økte arbeidsløsheten. Hvis konsekvensene av nedleggingen av flyplassen er 1000 nye arbeidsledige i Østfold og kanskje 5000 på landsbasis, vil det være dramatisk.

- Og primært ønsker du at at flypassasjeravgiften droppes?

- Det er ingen tvil om at Frp hele tiden har vært skeptisk til denne avgiften. Så har vi inngått et kompromiss. Men så ser man  hva konsekvensene blir, da tror jeg alle de fire borgerlige partiene ser at vi må ta en ny runde. Da er det kanskje smart å finne andre grep enn den avgiften. Jeg for min del ønsker den avgiften dit pepper'n gror.

- Ikke Ryanair-løsning - Men hvis man fjerner avgiften, er ikke det da å gi etter for press fra Ryanair?

- Jeg vil ikke skreddersy noen løsning for Ryanair. Jeg registrerer at Ryanair, til tross for avgiften, sier at de skal fly fra Torp og Haugesund, og også snuser på Gardermoen. For meg er det flyplassen som skal reddes. Er det mulig å få andre selskaper inn? Det må man se på. Det kan være avgiften, men også være andre grep som kan tas, sier Wiborg.

Han understreker at dette må de fire samarbeidspartiene forhandle om.

Håper på omkamp - Man er avhengig av at alle de fire partiene er enige. Vi er lojale mot vedtaket som er fattet, men nå ser vi konsekvensene, og da må vi kunne ta en ny runde. Dette er en avgift som både Høyre og Frp har vært mot. KrF har signalisert at de er åpen for å se på dette på nytt. Jeg registrerer også at Østfold Venstre har gått ut og innstendig bedt Terje Breivik (nestleder og finanspolitisk talsmann, red. anm.) og Venstre om å endre dette. Og jeg registrerer at Ingjerds Schou fra Høyre i Østfold har sagt at kampen ikke er over.

Det er Frp helt enig i.

- Så nå blir det omkamp om Moss Lufthavn Rygge?

- Vi får se. jeg håper det. Det er ingen tvil om at Frp er opptatt av å redde Moss Lufthavn Rygge.

- FLYPLASSEN MÅ REDDES:  Østfold-representant i Frp, Erlend Wiborg, sier at stortingsgruppa er enig om at Rygge må reddes. Foto: NTB Scanpix
- FLYPLASSEN MÅ REDDES: Østfold-representant i Frp, Erlend Wiborg, sier at stortingsgruppa er enig om at Rygge må reddes. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!